Skocz do zawartości

X3 (F25) roznice w wersji USA vs EU ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

Chcialem zasiegnac rady odnosnie roznic w X3 - F25 sprzedawanych na rynek amerykanski vs. tych na europe... Zainteresowany jestem przygarnieciem jakiejs benzynki 2.0 i niestety wybor na naszych serwisach sprzedazowych jest marny jezeli chodzi o auta kupione w Polsce czy EU. 95% benzyn jest ciagnietych ze stanow... jak sadzicie?

- warto? sa jakies roznice w materialach czy konstrukcji ?

- czy jezeli auto bylo na gwarancji w USA a ma 2 lata jak myslicie czy mozna ja przedluzyc w kraju?

Szukam jakiegos autka mlodego max do 30k km przebiegu... z gory dzieki za wszelkie informacje

• Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)

Wszystkie F25 są produkowane w Spartanburgu (Karolina Północna) więc nie mowy o różnicach w materiałach czy wykonaniu...

Co do gwarancji to (raczej) niemożliwe... bo gwarantem w US jest BMW-USA... podobnie się ma sprawa np. z aparatami CANONa kupionymi w US (gwara nie działa w EU i vice versa)

Przy obecnym kursie USD - zakup w US mimo iż (jeszcze) nadal opłacalny to coraz mniej się warty zachodu.

Edytowane przez wodzik2
Opublikowano

Do wymiany światła przód ,klosze z tyłu + kodowanie światła przeciwmgielnego tył ,trzeba też wymienić przełącznik świateł (brak przycisku w wersji amerykańskiej). Dodatkowo otrzymuje sie m.in. bardziej wydajną klimatyzację :D

Mimo wyższego kursu USD nie podejrzewam ,że sprowadzenie nie jest dobrym pomysłem ,pamiętam w momencie zamawiania identyczne auto kosztowało w PL ok. 90 tys. więcej :wink: