Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was:)

Od 27.01 zakupiłem BMW e39 523i w którym była zainstalowana instalacja gazowa,natomiast oprócz małego i dużego briefa,faktury za zakup auta,książki serwisowej nie otrzymałęm żadnego dokumentu na instalacje....dodatkowo nie jest wbita w niemiecki dowód... mam do was prośbę o pomoc,czy uda się jakimś sposobem (bez wymiany instalacji) załatwić aby w polsce ten gaz został wbity do dowodu?? Byłbym wdzięczny za wszystkie pomysły :)

Opublikowano

Lista TDT gdzie przeprowadza się legalizację:

http://www.tdt.pl/jednostka-inspekcyjna-tdt/zbiorniki-stanowiace-wyposazenie-pojazdow-samochodowych-lpgcnglng/badania-zbiornikow.html

Ja robiłem kilka lat temu homologację na butle (2szt w V70 z Holandii), ale miałem papiery potwierdzające montaż instalacji gazowej.

Ewentualnie podjedź do jakiegoś gazownika - montaż nowej homologowanej butli i jakiś kwit na niby montaż gazu :wink: