Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam na oku piekne 523 touring z 97r od pierwszego wlasciciela do sprowadzenia z niemiec. Nie wiem co zrobic bo auto ma przejechane 230.000km i skrzynie tiptronic, czy trwale sa te skrzynie? czy nie mam sie czego obawiac. Prosze o szybkie odpowiedzi bo to od was zalezy czy ja kupie czy nie, a czuje ze ktos sprzatnie mi ja z przed nosa znajac moje szczescie.
RAZ BMW ZAWSZE BMW
Opublikowano
Moim zdanie fajnie się jeździ z tą skrzynią. Co to trwałości to prawidłowo ekspoatowana powinna się dobrze sprawować. Natomiast od czasu do czasu przetacza się na forum dyskusja czy w tych skrzyniach zmieniać olej czy nie (jest zalewana olejem "wiecznym"). W instrukcjach podaje się, że oleju się nie zmienia natomiast ostatnio już nawet serwisy zalecają wymianę (o ile skrzynia nie ma zbyt dużego przebiegu). Ja mam obie BMWki z automatem i takie chciałem.
Opublikowano
Jeżeli jest to przebieg autentyczny to duży nie jest jak na BMW, niestety musisz to sam ocenić. Trzeba po prostu patrzeć na stan auta, obejrzeć podwozie i zawieszenie oraz podłączyć do komutera. Akurat już w tych modelach wszystkie usterki elektroniki różnych układów (od radia po centralny zamek) są zapisywane w pamięci i waidomo co mniej więcej się działo (lecz nie zawsze wiadomo kiedy)