Skocz do zawartości

e39 tiptronic pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam na oku piekne 523 touring z 97r od pierwszego wlasciciela do sprowadzenia z niemiec. Nie wiem co zrobic bo auto ma przejechane 230.000km i skrzynie tiptronic, czy trwale sa te skrzynie? czy nie mam sie czego obawiac. Prosze o szybkie odpowiedzi bo to od was zalezy czy ja kupie czy nie, a czuje ze ktos sprzatnie mi ja z przed nosa znajac moje szczescie.
RAZ BMW ZAWSZE BMW
Opublikowano
Moim zdanie fajnie się jeździ z tą skrzynią. Co to trwałości to prawidłowo ekspoatowana powinna się dobrze sprawować. Natomiast od czasu do czasu przetacza się na forum dyskusja czy w tych skrzyniach zmieniać olej czy nie (jest zalewana olejem "wiecznym"). W instrukcjach podaje się, że oleju się nie zmienia natomiast ostatnio już nawet serwisy zalecają wymianę (o ile skrzynia nie ma zbyt dużego przebiegu). Ja mam obie BMWki z automatem i takie chciałem.
Opublikowano
  • Autor
dzieki troche mnie uspokoiles, a co z przebiegiem nie za duzy?
RAZ BMW ZAWSZE BMW
Opublikowano
Jeżeli jest to przebieg autentyczny to duży nie jest jak na BMW, niestety musisz to sam ocenić. Trzeba po prostu patrzeć na stan auta, obejrzeć podwozie i zawieszenie oraz podłączyć do komutera. Akurat już w tych modelach wszystkie usterki elektroniki różnych układów (od radia po centralny zamek) są zapisywane w pamięci i waidomo co mniej więcej się działo (lecz nie zawsze wiadomo kiedy)
Opublikowano
Chłopie bierz i się nie zastanawiaj jeżeli reszta jest oczywiście OK z tą skrzynią nie będziesz miał problemów przynajmniej do 350 000km.polecam