Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów.

Znalazłem podobny temat (viewtopic.php?f=69&t=263252&p=1966827&hilit=szarpie#p1966827) jednak uważam że mój problem jest trochę inny. A więc...

Posiadam BMW e46 320i z silnikiem m54b22 170km. Problem polega na tym że gdy ruszam i dodaję stopniowo gazu do około 50-60% auto szarpie tak jakby sie zapychało(2-3 szarpnięcia i dalej jest okej).

Dzieje się to na pierwszym i drugim biegu, czasami też na trzecim gdy dam więcej gazu. Problem powstał może 2-3 dni temu. Jeżdżę samochodem spokojnie, nie pale gumy ani nic z tych rzeczy. Dodam że razem z szarpaniem zauważyłem dziwny odgłos z wydechu. Tak jakbym miał delikatny przelot. Słychać jakby gdzieś puszczało lewe powietrze. (dźwięk nawet spoko ale wcześniej tak nie było). Bmka bez LPG. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

Opublikowano
zalej 98PB i trochę ją pogoń najlepiej jakaś autostrada. Może się trochę zamuliła jak spokojnie jeździsz. Filtr paliwa, przepływomierz, świece i silnik krokowy... do sprawdzenia jak jazda nie pomoże :cool2: . Pod komp podłączyłeś?
BUNIA :)
Opublikowano
zalej 98PB i trochę ją pogoń najlepiej jakaś autostrada. Może się trochę zamuliła jak spokojnie jeździsz. Filtr paliwa, przepływomierz, świece i silnik krokowy... do sprawdzenia jak jazda nie pomoże :cool2: . Pod komp podłączyłeś?

Właśnie zapomniałem dodać że jak zaobserwowałem ten problem to zapaliła się kontrolka check engine. Pogonienie jej to było pierwsze co zrobiłem. Dodam że nie dzieje się to od razu na zimnym silniku. Problem pokazuję się dopiero po przejechaniu 1km jak silnik złapie temperatury trochę. Filtry wymienione 4-5miesięcy temu. Być może masz racje że jest to przepływomierz bo słyszałem że to dość częsta usterka w e46, nie bardzo wiem tylko jak to sprawdzić bo jestem zielony ale poszperam coś...