Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich.

Od kilku tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem E39 523i z 1998 roku. Auto jak dotąd było serwisowane, więc sie zastanawiam nad kontynuacją serwisu. Jednak ceny takiego serwisu i inspekcji jak juz zdązylem sie zorientować stanowczo mnie zniechęcają :( . Jak widzicie mam maly dylemat, więc prosze was o rade na ten temat, moze jakies wskazówki na temat czym sie różni serwisowanie w ASO od serwisowania "warsztatowego", i czy bede jakos stratny z tego powodu, że nie zrobie tego w ASO.

Wielkie dzęki za każde wskazówki. POZDRAWIAM

Opublikowano
A mozna wiedziec gdzie w wawie tak robisz? Sam niedlugo bede musial zrobic przeglad wiec szukam kogos kto jest dobry
Opublikowano
Poza W-wą-->Ostrów Wlkp.

Przykładowy koszt wymiany oleju 0w40 Mobil 1 SuperSync:

-ASO ok.950zł

-Mechanik 400zł

ja tez ostatnio pomyslalem ze moze w aso zrobie inspekcje, zadzownilem i pan powiedzial ze 950 sama wymiana oleju...

pomyslalem ze chyba ich pogielo :)

na dodatek trzeba sie umawiac bo maja duze kolejki..

pojechalem zaraz do specjalnego serwisu obok mnie gdzie wymieniaja tylko oleje

nikogo akurat nie bylo

zalali 7.5l mobile one, dali filtr, skasowali inspekcje

zaplacilem okolo 350zl :)

szukam kogos kto jest dobry

dobry w wymianie oleju i filtrow??? hahaha

zaloze sie ze w wawie jest pelno serwisow olejowych co wymieniaja tylko olej

podjedz tam i sprawa zalatwiona

potem do taniego mechanika podjedz niech ci wymieni plyn chlodniczy, plyn hamulcowy, filtry, swiece

sam mozesz kupic te rzeczy w motoryzacyjnym (zamienniki) i sie z nimi udac do mechanika zwyklego

i masz caly przeglad zrobiony i duzo zaoszczedzisz

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif