Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, czy któryś z was koledzy miał kiedyś sytuację w której w wyniku kolizji do wymiany zakwalifikowała się lampa przednia? Otóż otrzymałem informację, że po merytorycznym umotywowaniu swojego stanowiska, można wymusić na TU wymianę również tego sprawnego reflektora, ponieważ jedna nowa i jedna stara (4 letnia) lampa będą się różniły, co może stanowić w skrajnych sytuacjach niebezpieczeństwo, oraz do du.. wygląda :P :

-różnica w odcieniu lampy

-różnica w jakości świecenia

-inna barwa światła

-widoczna różna przejrzystość szkła reflektora.

Nie wiem jak oceniać prawdopodobieństwo takiego procederu, więc gdyby ktoś miał coś do dodania, ZAPRASZAM :)

Opublikowano
Raczej jeżeli lampa podczas zdarzenia nie została uszkodzona TU nie zakwalifikuje jej do wymiany to że się różni ponieważ ma 4 lata jest to problem jaki zostaje z poszkodowanym :?
Opublikowano
Zgadzam się z moim przedmowca ze ciężko będzie od TU wycisnąć wymiane obydwu reflektorow . Pytanie tez w jakiej firmie było ubezpieczone auto sprawcy ?
Opublikowano
Szkodę likwiduje mój ubezpieczyciel, z którym i tak wkraczam na postępowanie sądowe :) Mój prawnik dzwonił dziś do likwidatora szkody, w celu zakwalifikowania przez rzeczoznawce drugiej lampy do wymiany, postawa likwidatora była zadziwiająco elastyczna, a nawet zaryzykuję stwierdzenie że przychylna. Od chwili w której zostali poinformowani o wkroczeniu przeze mnie na drogę sądową, zdecydowanie zmienili swoje nastawienie do sprawy. Jutro ma dzwonić rzeczoznawca do mnie, dam znać co i jak.