Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdejmij pasek i szukaj luzu na rolkach.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Ok dziekuje za diagnoze, prosilbym jeszcze o ocene tego filmu, podczas nacisku na tylnia os dochodzi do skrzypienia :/

Opublikowano

nie wiem co skrzypi, ale lącze sie z Tobą w bólu bo mam to samo od zawsze.

Możliwe, że to wina Krakowskich dróg :roll:

Opublikowano

Oooo tak , wystarczy przejechać się na Rybitwy ulicą Półłanki aby sie pobujać :cool2:

A tak serio , gdzies poczytalem ze mozna wd40 popsikac w okolice tuleji amora , jutro sprobuje. W lutym jade na przegląd więc może wtedy zdiagnozuje dokladniej.

Opublikowano
Ja juz tam kiedyś psikałem i nie pomogło. Zdesperowany popsikałem wszystkie elemnty ruchome w tamtych okolicach, które udalo mi się dostrzec nie ściągając koła ani nie podnosząc samochodu. Przestało skrzypieć, ale na kilka dni. Od tamtej pory stwierdziłem, że to chyba nic poważnego i jeżdżę tak już od dawna. Jeśli będziesz coś tam grzebał to zbadaj czy to nie osłona tarczy hamulcowej. Wydawało mi się, że to gdzieś z tamtych okolic.
Opublikowano
Ok dzięki za wskazówki :cool2: Mam jeszcze jeden problem , mianowice przy prędkości ok 80 km/h na biegu 4 gdy poprostu nie dodaje gazy i auto sie toczy czasami słychac charakterystyczne buczenie ( nie zbyt głośne ale jednak wystepuje ) ,jedynie gdy wlasnie z 80 hamuje silnikiem do 50. Czy jest możliwe że któreś łożysko do wymiany ?
Opublikowano
Jeśli nie jesteś pewien co szumi to zapraszam do mnie. U mnie względnie cisza, możesz się przejechać i porównać dźwięki. Wiesz już co skrzypialo?
Opublikowano
Witam skrzypiało mi tak w tylnym lewym kole , psikałem tez wszędzie wd40 ale nie pomogło i olałem to.Do momentu w którym zerwało mi podporę wału,wcześniej było słychać buczenie dochodzące z tyłu ,ale do czego zmierzam po wymianie podpory przestało buczeć i co ciekawe skrzypieć w kole i jest tak do dziś :D
KOZIOL