Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam z racji tego że to mój pierwszy samochód automat to mam do was pytanie co może być przyczyną np: jadę z powiedzmy jednostajną prędkością w jakimś zakresie obrotów a on wyprzęgli i zapina ten sam bieg oraz czasami jest takie wrażenie hmm nie wiem jak to nazwać przyśpiesza schodkowo (takie małe szarpnięcia ale szybko się powtarzające "drżenia") nigdy nie miałem do czynienia z automatem 6 stopniowa skrzynia pytanie czujnik temperatury powietrza w kolektorze ssącym jest umnie wypięty tzn brakuje kabla tak kupiłem ;/ może powodować taką prace skrzyni? z góry dzięki ;) :cool2:
Opublikowano
Powyżej 3 biegu zapina sie lockup,czasami można odczuć takie podwójne zapięcie biegu.Co do falowania to sprawdź czy przyjdenostajnej jezdzie np 90 km falują Ci oborty,t moze świadczyć o nie najlepszej kondycji konwertera
Opublikowano
ii kolego chyba jest coś takiego jak mówisz te falowania obrotów dosyć szybkie są z czym się wiąże problem z konwerterem w sb jestem zielony :(
Opublikowano
Przeciągana wymiana konwertera powoduje zasyfienie oleju opiłkami a co za tym idzie poważna awaria automatu.
Opublikowano
ok a ktoś z was samemu wymieniał konwerter ? ciężko z dojściem wymieniałem 2 e46 m54 manualną skrzynie jak jest z automatem ?wiem o oleju i misce a konwerter może powodować zmianę biegów na raty ? wysprzęgla i wrzuca z powrotem swój bieg tak kilka razy i wrzuca wyższy bieg objaw tarki jest i podczas jednostajnej spokojnej jazdy falują obroty a np niski poziom oleju może powodować takie objawy albo problem z przepływomierzem? przepływkę mam ok ale nie mam czujnika temperatury w kolektorze tak jak pisałem a on jest sprzężony z przepływomierzem
Opublikowano
Kolego w sprawie automatów również jestem zielony ale ostatnio taka operacja była przeprowadzona w moim aucie. U mnie skrzynia szarpała nieco i wrzucała mi w tryb awaryjny a wtedy była masakra. U mnie olej był czyściutki, zero opiłków. Wymienione sprzęgło, miska z filtrem, nowy olej, programowanie skrzyni i gra muzyka! Autko śmiga aż miło a troszke ma nalatane km. Sprawa nieco gorzej ma się jeżeli chodzi o koszta ale da sie przeżyć:) Osobiście radzę udać się do DOBREGO serwisu, który dobrze zaopiekuje się twoim autkiem.