Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam ringi Bosh z xenonem, wydaje mi się że są to ccfl ale nie potrafie chyba jeszcze odróżnić ich od smd.

Problem polega na tym, że w prawej lampie jeden z ringów w górnej części jest schowany. W lewej lampie nie jest aż tak źle dlatego ciekawi mnie czy da się to naprawić skoro lewy wygląda w miare ok. Nie chcę wyciągać lamp chciałbym najpierw prosić kolegów o jakieś info czy to normalne i tak musi być a nie ukrywam że drażni mnie to, że na wprost zakryty ring nie wygląda w pełni okazale.. :mad2: pozdrawiam !

Opublikowano
No dokładnie tak jak mówisz. Wczoraj jeden przestał mi świecić zdjąłem klosz i rzeczywiście te ringi da się przesuwać ale i tak plastik w środku jest źle dopasowany i troche zakrywa ring tak czy siak.. co do ringu pobawiłem się troche kostką i teraz działa. Co do lamp są to CCFL pisze na przetwornicy. Myśle że można zamknąć temat.