Skocz do zawartości

NIKT NIC NIE WIE NAWET SALON BMW - dziwna kopułka i palec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

WITAM WSZYSTKICH

Mój problem jest następujący: zamówiłem dziś kopułke i palec do mojej niuni :D , ponieważ stara juz ma duze wzery, a i z palucha mało zostało. Wchodze po odbiór części, a tu nowy palec jest montowany na trzy śrubki, a mój jest NASUWANY!! Kopułka nowa jest czerwona, moja czarna i nowa ma bardziej wystający plastik z bolcem , który podaje iskrę :!: . Na palcu mam nr seryjny wiec zadzwoniłem do BMW podałem nr nadwozia, ale oni o czyms takim nie słyszeli mówią że palec powinnien być montowany na trzy śruby(mój jest nasówany i ma inny kształt) :x . Na palcu mam znaczki BMW i nr. 1 277 195(BREMI) Z DRUGIEJ STRONY JAKIEŚ DZIWNE f -9072, na osłonce która jest pod palcem przy silniku nr 1 277 194 BREMI 8062/10. Co mam robić? Proszę kolejny raz o Waszą pomoc? :(

Edytowane przez RoniN35
Opublikowano

Witam

Zwroc czesci!

Chyba podales przy zamowieniu nr czesci oryginalnych?

Jezeli tak ,to sprzedajacy nie wywiazal sie z umowy ,bo sprzedal ci

nie odpowiadajce czesci.

Trzeba ta sprawe odkrecic i tyle,a potem poszukac jeszcze raz.

Generalnie to tylko maly klopocik psujacy nastroj :)

pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

dzieki

części oddałem, chodzi mi o to, że nikt nie wie co mam za palec i kopułka,podawałem w salonie BMW i tam też nie wiedzą, a może mam coś dłubane, może te części są od starszego albo od nowszego motoru? sam już nie wiem bede szukał. :cry2:

Edytowane przez RoniN35
Opublikowano
Ronin idz do jakiegos dobrego sklepu motoryzacyjnego.Wez ze sprzedawca katalog do reki i szukajcie...bardzo czesto sa zdjecia wiec powinienes znalezc.
Opublikowano (edytowane)

właśnie wróciłem ze sklepu, siedzialem tam pół dnia i chyba coś znalazłem :P . moje autko jest z roku 91, ale przeczytałem na forum ze jesli było coś robione w silniku to często wkładano inne podzespoły. gość posprawdzał okazało się ze mam np. inne kolektory, powiedział ze moge mieć robione coś z głowićą, zaworami no i z wałkami(prawie 250km/h-535i). okazało się ze podobny palec i kopułka siedziały w autach z lat 80-86. zamówiłem i cierpliwie czekam do jutra na części. ZOBACZYMY dam znać jutro :dance:

pozdrawiam

Edytowane przez RoniN35