Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam drogich forumowiczów:)

Wiem że mogę się powtarzać z tym tematem ale mam taki lokalny kłopot. Zadzwonił do mnie znajomy który posiada e90 z 2010 roku , kupił nowe w salonie i przejechał juz 70 tys km. Kolega ma około 60 tki i jeździ spokojnie. Zadzwonił , bo okazało się że wspomaganie raz jest a raz nie ma , przy tym świeci się i gaśnie kontrolka od wspomagania. Teraz praktycznie już całkowicie zniknęło to wspomaganie.Był na przeglądzie u Fusa ( w Warszawie) a tam w pośpiechu orzekli że trzeba wymienić całość za ponad 8 tys zł!. Powiedzcie jak mu pomóc? walczyć z tym badziewiem za ciężkie pieniądze.Czytałem coś na forum o przypadku akcji serwisowej dotyczącej jakiejś wadliwej serii ale nie wiem czy to da się to zastosować.

Gdzie w Warszawie można naprawdę solidnie polecić naprawę takiej przekładni ale nie na wymianę tylko aby jego część naprawili? No i najważniejsze,co tam się psuje?. Sam mam e39 już tyle lat i narobiłem się przy nim że ..szkoda gadać.Ale auto stare,przebieg duży itd.

Bardzo was proszę o pomoc.

• 1 rok później...
Opublikowano

Mam podobny problem, wspomaganie elektryczne raz jest, raz nie ma. Zauważyłem że wyłącz się gdy jest ciepło.

Czy twój znajomy rozwiązał problem?

Jestem świeży na forum więc nie bardzo wiem jak tu się poruszać i kontaktować, najlepiej podam mail:

[email protected]

Pozdrawiam Waldek "wsewer"