Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, może mi ktoś powiedzieć co dokładnie oznacza błąd

ABS valve, front right exhaust ? Rozumiem że coś z prawym przednim czujnikiem, tylko że z tego co widziałem to zwykle inaczej wyglądają błędy czujników?

Nie znalazłem nigdzie na forum dokładnie takiej treści błędu, z góry dzięki za odp

Opublikowano
super, tak mi sie wydawało że to nie czujnik :D kolego a możesz mnie naprowadzić gdzie go szukać? tzn w pompie, a konkretniej?
Opublikowano

Zaworek jest w samej pompie. Natomiast przyczyną problemu jest brak połączenia między kości na pompie a jej wnętrzem. Najprawdopodobniej siadła jedna ze ścieżek drukowanych w taśmie, która jest w środku. To raczej typowa usterka dla pomp z tego rocznika.

Możesz albo wymienić pompę na drugą albo to oddać tą do regeneracji.

Niektórzy robią to sami rozbierając pompę i wymieniając taśmę na swoje przewody.

Opublikowano
Tak dokładnie. Dobrze i profesjonalnie zrobiona naprawa powinna zdać egzamin. Nie wiem jak tam z dostępnością części u Ciebie na allegro jak zerknąłem to tylko parę ich było. A pompę musisz dobrać do rocznika, były chyba dwie różniące się kością. Cena nie była jakaś kosmiczna do 100 zl. Ale tak naprawdę kupując używkę nie wiesz co kupujesz chyba ze zdejmą Ci to z auta na chodzie i masz 100% pewności że działało. Ja bym próbował naprawić tylko znajdź kogoś solidnego. Nie na darmo w końcu są te wszystkie opisy w necie. Pozdrawiam.