Skocz do zawartości

Nowicjusz, Zmiana na markery ledwowe BMW !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupiłem ostatnio BMW sedan po lifcie 2009 rok , dokładnie nie wiem juz jakie to oznaczenie czy e91 czy jakie. Mam lampy z ringami ale bez xenonów i chciałbym wymienić na markery ledowe bo żółta barwa jest tragiczna. Teraz moje pytanie jakie wybrać i które bede pasowały do takich lamp bo często widze na allegro że piszą ze do lamp z xenon.

Opublikowano
Ogólnie to i tak moim zdaniem kiepska inwestycja, w zwykłych lampach halogenowych i tak nie uzyskamy takiego efektu by móc jeździć na samych ringach (tak jak ma to miejsce w lampach z xenonem) bo będą one za słabe.
Opublikowano
  • Autor
Właśnie czy mógłbyś napisać działania tych ringów bo ja byłem pewny że ringi są jako światła postojowe a xenon lub tak jak w moim wypadku zwykła żarówka jako dzienne. Nie mam spryskiwaczy do xenonów więc taka inwestycja odpada bo musiałbym włożyć zbyt dużo kasy więc myślałem przynajmniej o zamontowaniu markerów i żarówek np, philips blue vision i zawsze to jakis efekt bo żółte ringi to srednio wyglądają.
Opublikowano

Ringi w zwykłych lampach halogenowych LCI (po lifcie - takie jak u Ciebie) służą tylko jako pozycyjne, natomiast zwykłe H7 jako światła mijania, plus dodatkowo drugie H7 jako drogowe (tzw. "długie). Jeżeli chodzi o lampy ksenonowe LCI, tam ringi służą jako lampy do jazdy dziennej (DRL - u Ciebie takich nie ma, można je zakodować na długich), natomiast ksenony służą jako światła mijania.

Oczywiście można zmienić barwę ringów i wymienić zwykłe żarówki H7 na jakieś inne (Philips Blue Vision, Osram Nightbreaker, itd.) ale to oczywiście także nie da takich efektów jak ksenony :) Będzie tylko bardziej "biało" niż "żółto" :)

Opublikowano
  • Autor
Dzięki wielkie za objaśnienie :) teraz szybkie pytanie jeszcze jakie wybrac do 200zł ? to znaczy nie chodzi o firme tylko na co patrzeć zeby pasowały , czym się rożnicą do moich lamp a do np xenonów.
Opublikowano
  • Autor
Niestety nie pomogę, sam mam zwykłe lampy halogenowe H7, w dodatku preLCI w których w ogóle nie ma ringów.

Natchniony tematem właśnie kupiłem przed chwilą poniższe żarówki H7 do swoich lamp :)

http://allegro.pl/philips-2-x-h7-white-vision-intense-gratis-2xw5w-i4880866077.html

haha i tak dzięki za pomoc :)