Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie wszedlem w ukryte menu i mam pytania:

wchodząc w to menu czy opcja 01.04 to na pewno data produkcji? z mojego VIN-u WBAVC11090FG60603 wynika ze data to Produktionsdatum: 28.04.2006 a w tej opcji widzę rok 2007 :shock: prosze o info co to może byc.

Druga sprawa to pozycja 4 w menu a dokładnie funkcja

04.03

D-VERB1 WEG

159023.6 km

oraz 4.02

D-VERB1 LIT

10294.6 l

Co oznaczają te opcje?

I od razu spytam w opcjach serwisowych mam średnie spalanie pokazuje mi a normalnie przeskakując w menu BC mam opcje ile litrów na 100km spala ale tam mam wartość 1l i nic sie nie zmienia co może być przyczyną braku widocznego średniego spalania jak to rozwiązać?

Moja trzecia wielka miłość
Opublikowano

04.02 -D-VERB1 LIT (Durchschnitt Verbrauch im litre?) - dla mnie to srednie zurzycie paliwa na dystansie z 04.03 ( np 66.0 l )

04.03 -D-VERB1 WEG (Durchschnitt Verbrauch im Wegstrecke?) jak rozumiem to jako sredni przejechany dystans na pelnym baku, lub inaczej sredni zasieg z pozycji 04.02 ( np 1020 km)

Czyli srednio przy zurzyciu np 66.0 litrow przejchane jest 1020 km.

1.04 KI HSTLDATUM (Instrument Kombi Herstellungs donnée) Instrument Panel Manufacturing date - czyli na moje to bedzie data dostarcznia/wytworzenia kompa lub cos takiego.

Dziwne ,ze masz date pozniejsza bo np u mnie jest o 4 miesiace wczesniejsza.

O ile , jak sie domyslam to data dostarcznia kompa/ sterownika czy cos tam ( bo do konca nie wiem ... ) to moze auto mialo robiony jakis update, albo wymieniany sterownik.. :roll:

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

Opublikowano

Dzieki

czyli rozumiem że z tych danych mogę wywnioskować ze można odczytać przebieg :shock: bo na tym dystansie co u mnie pokazuje 159023.6 km zjadło tyle litrów paliwa 10294.6 l czyli średnie zużycie wychodzi 6.4l/100km a ta data to rzeczywiście mogl byc wymieniany sterownik lub robiony update bo teraz mam przebieg 181 000km i wychodzi ze oryginalny. Jednak opłaca się samemu jechać po auto do Niemiec :D

a zna ktos odpowiedz na moje drugie pytanie?

I od razu spytam w opcjach serwisowych mam średnie spalanie pokazuje mi a normalnie przeskakując w menu BC mam opcje ile litrów na 100km spala ale tam mam wartość 1l i nic sie nie zmienia co może być przyczyną braku widocznego średniego spalania jak to rozwiązać?

Opublikowano

Masz przwestawione w opcjach nieukrytych.

te opcje masz dostepne tylko poczas postoju.

Poruszaj tym przelacznikiem na manetce gora i dol - tam masz podstawowe opcje do ustawienia , takie wlasnie jak spalanie, ilosc mrugniec kierunkowskazu itd.

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Masz przwestawione w opcjach nieukrytych.

te opcje masz dostepne tylko poczas postoju.

Poruszaj tym przelacznikiem na manetce gora i dol - tam masz podstawowe opcje do ustawienia , takie wlasnie jak spalanie, ilosc mrugniec kierunkowskazu itd.

ok pobawię się może ustawie, w opcjach ukrytych na 5 pozycji jest średnie spalanie tak wiec pewnie to kwestia ostawień :)