Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam e91 330d i od jakiegoś czasu zaobserwowałem ze drążek zmiany biegów mi drga jak jade po dziurach nie zależnie czy jest na biegu czy na luzie, poza tym biegi wchodzą lekko i precyzyjnie, tylko to że ten drążek mi lata, jest na to jakaś rada, czy tak te e91 mają? Prosze o rade.

Opublikowano

Zaobserwowałeś czyli wcześniej tego nie było?, więc jest kilka tematów na forum np. jeden tu viewtopic.php?f=70&t=225701 lub najczęstszą przyczyną mogą być zużyte poduszki silnika i skrzyni też na forum paru z tym walczyło i chyba polegli, zresztą doczytaj.

BTW u mnie na luzie też lekkie drgania są widoczne i wyczuwalne na lewarku ale nie podczas jazdy.

Opublikowano
No właśnie ten temat dotyczy głównie szarpania drążka przy ruszaniu i na luzie na wolnych obrotach, u mnie w tych sytuacjach jest OK. problem mam tylko w czasie jazdy po nierównościach, wtedy ten drążek sie rusza. :cry2: Nie da się tam jakiejś podkładki wsadzić albo coś? :mad2: