Skocz do zawartości

316 sedan Skrzynia hałasuje na 2gim biegu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem że na 2 biegu skrzynia albo może i dyfer oddaje dzwięk jak stary ikarus albo ciągnik, jest to tylko na 2 biegu ostatnio dostał troche bo oczywiście śnieg spadł :P

I teraz pytanie czy nowa skrzynia czy może dyfer padł ?

Opublikowano
kolego u mnie w 325tds tez tak robi przy mocniejszym przyspieszeniu i to u mnie nie jest skrzynia tylko podpora walu na 2 biegu jest dosyc spore obciazenie i mi sie odzywa wtedy
Opublikowano
ostatnio zauważyłem że to ustało, ostatnio uslyszalem szum na wszystkich biegach ale po kilku minutach przestało. Teraz dopiero gdy rozgrzeje sie silnik mocniej to znowu zaczyna hałasować ale nie aż tak na wszystkich biegach. Zadziwia mnie ten samochod czasem :D
Opublikowano
zajrzyj czy masz olej w skrzyni i dyfrze, zobacz jak wygląda podpora. Zanim temat założyłeś już dawno powinieneś to sprawdzić. Czekasz aż sie samo naprawi ?
szukam
Opublikowano
dyfer kolego mu raczej odpada bo dyfer jak juz sie odezwie to nie ma roznicy czy auto cieple czy nie no i tez jak jest konkretnie zajechany dyfer moze mu auto troche uciekac na boki a co do kolegi od tematu tak jak kolega wyzej napisal sprawdz olej w skrzyni i podpore walu