Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam do wymiany, dyferencjał w swoim BMW obecnie mam zamontowany z przełożeniem 2,47 a przy okazji wymiany zastanawiam się nad włożeniem 2,35 z motoru M47N tego 150konnego tylko nie wiem czy mi podejdzie. Latam dużo na trasach więc mniejsze przełożenie to większa prędkość a mniejsze obroty dobrze rozumuje czy ubarwniam na swoją korzyść. Pomoc i sugestie mile widziane.
Opublikowano
czesc mialem podobny problem bo nie wiedzialem czy mozna tak go podmienic. Odradzano mi to bo bleee bleee bleee.... I tak zrobilem po swojemu i zalozylem minimalnie inny tak jak chcesz to zrobic ty. I powiem ci tak: bunia lata normalnie nad ziemia bez przerwy i nic sie nie dzieje zlego. Roznice sa tak mikroskopowe ze nie da rady ich odczuc. Mozesz smialo zakladac inny dyfer :)
Opublikowano

Spokojnie możesz zamontować inny. Ja niedawno w swojej BMCE musiałem wymienić oryginalny dyfer o przełożeniu 3.45

Nigdzie nie mogłem go dostać i kupiłem 3.38 (bardzo mała różnica ale dla mnie jest ok) - może po prostu wolniej jeżdżę i nie potrzebuję krótszych przełożeń. Bo im wyższa liczba to prędkość max mniejsza a krótsze biegi ale też i bardziej zrywna (JAK SIE MYLE POPRAWCIE).

Tak więc na twoim miejscu bym zakładał i nie odczujesz różnicy.

Opublikowano
No to dyferek jedzie do mnie z Krakowa i będę dłubał. Tylko młodej nie mogę gadać bo po nieudanej próbie zmiany skrzyni na 6-stkę to troszkę częściej przychodzi do garażu na inspekcję :roll: Dzięki za szybką odpowiedz pozdro
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie mam pytanie, wymieniłem w swoim m52b25 dyfer z 3.07 na 3.45 ale przyspieszenie pozostalo na poziomie 8s do setki :( co moze byc przyczyna?
Opublikowano
Panowie mam pytanie, wymieniłem w swoim m52b25 dyfer z 3.07 na 3.45 ale przyspieszenie pozostalo na poziomie 8s do setki :( co moze byc przyczyna?

Myślałes ze spadnie do 4s???

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN