Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Panowie potrzebuje waszej pomocy. Mianowicie moja bunia odpala za pierwszym razem... pochodzi troszkę na ssaniu i włącza mi się trójkąt miedzy zegarami, autko chwile jeszcze pochodzi i gaśnie. Przy następnej próbie odpalenia ten sam trójkąt zapala się praktycznie od razu i auto znów gaśnie... Mam pytanie czy ta pompka paliwa w baku powinna cały czas podawać ON czy tylko do rozruchu? Jakim strumieniem powinna lać w filtrze paliwa?
Opublikowano

pompa nie pracuje cały czas,pracuje cyklicznie,wytwarza ciśnienie w układzie i wyłącza się,kiedy ciśnienie spadnie,załącza się ponownie i tak wkółko,nie wiem jak określić wielkość strumienia paliwa :D

najlepiej podłącz auto do komputera i sprawdź co powie.

Opublikowano
W zbiorniku jest pompa podająca, jej ciśnienie tłoczenia to ok. 0,8 bara. Powinna załączyć się już na zapłonie i pracować ok. 30 sek. jeśli nie uruchomisz silnika. Na pracującym silniku pompa w zbiorniku pracuje cały czas.
.