Skocz do zawartości

cieknie woda do bagaznika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

od jakiegos czasu obserwowalem ze zbiera mi sie woda w bagazniku po lewej stronie

i tak sie dzis temu bardzie przypatrzylem i z tego co mi sie udalo ustalic to przeciek jest gdzies na odplywie od szyberdachu

moze ktos mial cos podobnego i wie jak ida rurki odplywu od szuberka i w jaki sposob to naprawic

Opublikowano
Jeśli masz wodę w tych bocznych wnękach, to standard. Pomaga zaślepienie otworów odpływowych, bo woda dostaje się przez nie.
Opublikowano
  • Autor
tak tylko ze to mi cieknie przez dach bo sprawdzalem
Opublikowano

Witam

jezeli jestes pewien ,ze ci cieknie przez dach,to przepchaj ta rurke od szyberrka.

Ale musze ci powiedziec,ze ja z przeciekiem do kufra walczylem z polroku ,albo i wiecej :P W koncu okazalo sie ,ze winna wszystkiemu byla uszczelka bagaznika.Wymienilem i jest ok.

Sprawdz,czy nie masz wody w lampie,bo woda spod uszczelki wplywa do lampy a jak sie przeleje ,to splywa do kufra.Jeszcze mozesz sprawdzic uszczelki lamp.

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

ja sprawdzalem tak ze lalem wode na dach a wlasciwie jak szyber byl otwarty to do rynienek i pocieklo tak troszke rurka odplywu i troszke kapalo nie wiadomo skad

ale jak sie dobrac do rych rurek aby je przeczyscic pewnie trzeba rozbierac cala podsufitke?

Opublikowano

Od strony bagaznika po zjeciu boczkow.

Mozesz uzyc stalowego drutu.

Zamknij szyber,otworz kufer i polewaj.

Ale cos mi mowi,ze to uszcvzelka bagaznika.

pozdrawiam

Opublikowano
Jeśli masz wodę w tych bocznych wnękach, to standard. Pomaga zaślepienie otworów odpływowych, bo woda dostaje się przez nie.

no właśnie mi mechanik idiota zakonserwował te otwory na amen i dopiero zrobiło się bagno

Opublikowano

Witam

Te zaslepki sa wkladane fabrycznie i powinny tam byc!

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
ale oprocz tych zaslepek jest jeszcze maly otworek (blizej kola) czy tak?
Opublikowano

Ja nie widze zadnego otworka blizej kola.U mnie sa dwie zaslepki.

pozdrawiam

Opublikowano

W e30 czesto gnije nadkole. Tworzy sie dziurka i tamtedy podczas jazdy dostaje sie woda. Naprawa jest dosyc trudna i czasochlonna.

Sprawdz np polewajac woda po nadkolu i pod roznymi katami czy to nie jest przyczyna dostawania sie wody do twoego bagaznika.

Opublikowano
  • Autor

polewalem po dachu i zobaczylem ze woda kapiew tych okolicach jak jest tylna polka (glosnik i jak jest zamocowany pas bezp.) jak wkladalem reke (idac po rurce odplywu az do tylnego slupka) to natrafiam na cos mokrego wydaje mi sie ze jest to mata ktora lezy na polce

z tego wnioskuje ze to musi cieknac przez szyber bo jak inaczej

albo przez uszczelke tylnej szybu (ale tam nie ma chyab zadnych kanalikow odprowadzajacych wode)

Opublikowano

Witam

Obejrzyj w takim razie uszczelke szyberdachu,pociagnij za wezyki ,bo byc moze w jakis sposob sie obluzowaly.

Zaklej szyber tasma dookola i polewaj jezeli bedzie sucho w bagazniku ,to na 100% procent bedziesz wiedzial co robic.

pozdrawiam

Opublikowano

Czesc

To jest jakis kolnierz uszczelniajacy.

pozdrawiam