Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak w temacie , moze ktos kiedys sie spotkal z takimi objawami , otoz jade sobie swoim slicznym bmw i niezaleznie od tego co zrobie czy stane na swiatlach czy jade potrafi czasem przerwac , zgasnac ... tak jak wyzej jest to niezalezne od sytuacji i robie to w blizej niezidentyfikowanym momencie, strasznie mnie to martwi bo dbam o to auto i nie wiem co mu dolega i tak naprawde od czego zaczac?? dodam ze auto nigdy nie posiadalo gazu i nie bedzie go posiadac. Dzieki za wszystkie sugestie i pomoce licze na szybka odpowiedz bo mam wolne od roboty do wtorku i bede mogl sie tym zajac .POZDRO:) :D a i jeszcze jedno gdy zgasnie i ja zapale czasami nie chodzi na wszystkich garach jednak po nocy jak odpalam ja zimna jest juz wszystko okej ...
Opublikowano
Objawy wskazują na czujnik położenia wału , podepnij auto do komputera żeby mieć pewność. Przy zakupie nowego czujnika wybierz oryginalny siemensa jest drogi ale nie będzie z nim problemów.
Opublikowano
dziekuje , a czy na kompie wyjdzie mi gdy auto normalnie pracuje ... ze czujnik jest uszkodzony? czy musze na kompa podjechac z danym objawem czyli wtedy gdy bd chodzil jak szmata:D :D
Opublikowano
Tak jak kolega napisał ślad zostanie.Najlepsza i najtańsza metoda to podmiana na czujnik od sprawnie działającego silnika.W momencie kiedy wystąpi usterka spryskaj czujnik wału zamrażaczem,dwutlenkiem węgla z butli migomatu albo polej zimną wodą i wtedy zobacz czy będzie normalnie pracował .Ta usterka zwykle występuje po rozgrzaniu silnika.
Opublikowano
Jesli problem masz po nagrzaniu auta to czujnik prawdopodobnie do wymiany ale mozesz próbować go ożywi. Mi sie kilka sztuk udalo wykrec czujnik i odepnij go jest laczony pod kolektorem ssacym dasz rade reka go odpiac rozetnij oslone przewodu od czujnika do wtyczki jesli jest od nowości w aucie to przewody na calej dlugosci popękane bd zaizoluj je i moze to pomoc. Jesli nie to wymiana ale wymień tylko na ori Siemens VDO okolo 200 zl z hakiem zamienniki nie działają nawet te lepszych firm
Opublikowano
dzieki za rady :) fajnie ze tak licznie i szybko odpowiadacie :) co do rzezbienia fajnie ze jest metoda na sprawdzenie tego ale pozniej i tak wymienia na nowy oryginalny czujnik poniewaz nie praktykuje rzezby swoja droga to nie 2 tysiace tylko 200 zl:) wiec zwyczajna eksploatacja auta :) dzieki wielkie jeszcze raz i dam znac jak tylko bd cos wiedzial:)