Skocz do zawartości

Ogromne spalanie przy rozruchu m40b16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przyszła zima i są problemy ze spalaniem a mianowicie przy uruchamianiu samochodu na benzynie zanim się rozgrzeje bo potem na gaz przełączam i wszystko ok

Problem w tym ze dwa dni temu zalałem paliwa (30l) , opaliłem go od wczoraj może z 5 razy po jakieś 10 min na rozgrzanie i przełączałem na gaz a dziś już mi się rezerwa pali tj. pokazuje ze mam grubo poniżej 15 l czy to normalne ? zaznaczam ze wymieniałem ostatnio pompę paliwa , przewody paliwowe, krokowca , uszczelki układu dolotowego itd. jakieś sugestie co z tym zrobić ?

Opublikowano

to nie możliwe,aby silnik wypalił tyle wachy,może jakoś krzywo zamontowałeś pompę z czujnikiem?

myślę,że jakikolwiek wyciek,byś zauważył?

Opublikowano
  • Autor
właśnie nie wiem jak to się dzieje , czujniki w obu przypadkach sprawdzone , pompa paliwa wraz z całym osprzętem wymieniona była niedawno. wycieku raczej nie ma bo wymieniałem właśnie przewody paliwowe itd bo miałem wcześniej wycieki ale tę usterkę usunąłem , zobaczę jeszcze raz czujniki i zobaczę czy coś się zmieni.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
no i wyjaśnione , trochę rozbierania , trochę męczenia i znalazła się usterka , co prawda strasznie banalna ale nie sprawdziło się tego na początku albo może nie zauważyłem. W każdym razie uszkodzony regulator ciśnienia paliwa. Paliwko sobie spokojnie a czasem intensywnie leciało do kolektora. jak rozebrałem to trochę paliwa było w nim a z pewnością było to przyczyną ogromnego spalania. po wymianie elementu prawie nie zauważam ze ubywa paliwa.