Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, chciałbym poznać waszą opinię, czy warto regenerować skrzynię biegów czy kupić używaną. Skrzynia zaczęła dość mocno huczeć Po telefonicznej rozmowie z firmą Serwis ASBiM Dąbrowa w Jaworniku pod Krakowem http://www.4gear.pl/firma.html wstępna cena to 1000 zł (szczegóły muszą zobaczyć na miejscu i albo regenerują moją albo dają zregenerowaną). Na allegro do benzyny znalazłem chyba...1 za 575 zł z przesyłką ale też do końca nie wiem czy odpowiednia - jeszcze nie dzwoniłem. Proszę o sugestie, a może też opinie o tym zakładzie, ale dość dobre w necie znalazłem
Opublikowano
Co prawda do diesla przerabiałem temat naprawy skrzyni, ale jeśli w Pb jest tak samo to nie warto jej robić. Cena używki niewielka. A naprawa nie wiem jak oni chca to robic ale do mojej nie było części nigdzie bo ich poprostu nie ma. A olej zmienić to chyba taniej wyjdzie niż 1000.
sprzedam skrzynie biegów na części od mojego n47.
Opublikowano
No tak, tylko że do diesla to Masz dziesiątyki ofert a do benzyny niestety nie. A z drugiej strony jaka jest pewność używki? też bym skłaniał się do używki ale jestem ciekaw opinii kolegów.
Opublikowano
Zadnej pewnosci nie ma. A jaka gwarancje daje ta firma co naprawia? Ja na uzywke dostalem 3m-ce.
sprzedam skrzynie biegów na części od mojego n47.
Opublikowano
Jezeli daja 6 miesiecy to regeneruj

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Brat dał do naprawy skrzynię w E61 530d (2004 rok). Mechanik wziął około 500zł i...narobił tyle szkód w aucie, że szkoda pisać i się denerwować. Skończyło się na wymianie skrzyni na używaną z wersji LCI, dwumasy, sprzęgła elastycznego wału - i trzeba było to wymienić samemu aby mieć pewność porządnego montażu.

Myślę że używana z gwarancją rozruchową lub naprawa - ale tylko w sprawdzonej firmie.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano

Znam kilku klientów tego zakładu, opinie są różne (jednak w kontekście automatów). Tych co znam są bardzo zadowoleni, samochody jeżdżą bez zarzutu. Krąży jednak obiegowa opinia której zweryfikować nie jestem w stanie, że idą na masówkę i podupadli z jakością.

Jeżeli masz taką możliwość, to nie zawoziłbym im samej skrzyni tylko cały samochód. Wtedy gwarancja ma sens, w innym wypadku możesz zostać odesłany z kwitkiem i zwaleniem wszystkiego na nieprawidłowy montaż.

Pozdrawiam