Skocz do zawartości

E90 naprawa skrzyni biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, chciałbym poznać waszą opinię, czy warto regenerować skrzynię biegów czy kupić używaną. Skrzynia zaczęła dość mocno huczeć Po telefonicznej rozmowie z firmą Serwis ASBiM Dąbrowa w Jaworniku pod Krakowem http://www.4gear.pl/firma.html wstępna cena to 1000 zł (szczegóły muszą zobaczyć na miejscu i albo regenerują moją albo dają zregenerowaną). Na allegro do benzyny znalazłem chyba...1 za 575 zł z przesyłką ale też do końca nie wiem czy odpowiednia - jeszcze nie dzwoniłem. Proszę o sugestie, a może też opinie o tym zakładzie, ale dość dobre w necie znalazłem
Opublikowano
Co prawda do diesla przerabiałem temat naprawy skrzyni, ale jeśli w Pb jest tak samo to nie warto jej robić. Cena używki niewielka. A naprawa nie wiem jak oni chca to robic ale do mojej nie było części nigdzie bo ich poprostu nie ma. A olej zmienić to chyba taniej wyjdzie niż 1000.
sprzedam skrzynie biegów na części od mojego n47.
Opublikowano
  • Autor
No tak, tylko że do diesla to Masz dziesiątyki ofert a do benzyny niestety nie. A z drugiej strony jaka jest pewność używki? też bym skłaniał się do używki ale jestem ciekaw opinii kolegów.
Opublikowano
Zadnej pewnosci nie ma. A jaka gwarancje daje ta firma co naprawia? Ja na uzywke dostalem 3m-ce.
sprzedam skrzynie biegów na części od mojego n47.
Opublikowano
  • Autor
firma daje pół roku
Opublikowano
Jezeli daja 6 miesiecy to regeneruj

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Brat dał do naprawy skrzynię w E61 530d (2004 rok). Mechanik wziął około 500zł i...narobił tyle szkód w aucie, że szkoda pisać i się denerwować. Skończyło się na wymianie skrzyni na używaną z wersji LCI, dwumasy, sprzęgła elastycznego wału - i trzeba było to wymienić samemu aby mieć pewność porządnego montażu.

Myślę że używana z gwarancją rozruchową lub naprawa - ale tylko w sprawdzonej firmie.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

BMW F30 2013 316i

Opublikowano
  • Autor
dzięki, jak wrócę do Krakowa to podjadę do tej firmy i niech rzucą okiem.
Opublikowano

Znam kilku klientów tego zakładu, opinie są różne (jednak w kontekście automatów). Tych co znam są bardzo zadowoleni, samochody jeżdżą bez zarzutu. Krąży jednak obiegowa opinia której zweryfikować nie jestem w stanie, że idą na masówkę i podupadli z jakością.

Jeżeli masz taką możliwość, to nie zawoziłbym im samej skrzyni tylko cały samochód. Wtedy gwarancja ma sens, w innym wypadku możesz zostać odesłany z kwitkiem i zwaleniem wszystkiego na nieprawidłowy montaż.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
oczyścicie, zostawię im samochód. Mam na oku jeszcze jedną firmę,, ale maja przerwę do 6 stycznia, jeszcze do nich zadzwonię. Może tę firmę ktoś zna? http://www.skrzynie.eu