Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam E39 520d z 2001r i nie odpala mi jak są minusowe temperatury, jak jest na plusie auto pali rewelacyjnie. Podłączyłem pod kompa i nic zero jakichkolwiek błędów. Wymieniłem filtry leje te lepsze paliwo (Dynamic) i nic to nie dało, jak nie odpalał tak nie pali. Świece są dobre, grzeją. Jak go wstawię do ciepłego garażu i się nagrzeje to odpali bardzo proszę o pomoc bo ja już nie wiem co mam zrobić. A żeby było ciekawiej to nikt nie wie co jest mojej BUNI, dlatego też piszę do was

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zaraz kolejny temat będziesz miał zamknięty, popatrzyłeś chociaż jak poprawnie zatytułować? :roll:

Te silniki miewają problemy z pompą vp44, i jeśli paliwo jest okej, świece grzeją, to jest wysokie prawdopodobieństwo że układ wtryskowy nie domaga.

Opublikowano
Zaraz kolejny temat będziesz miał zamknięty, popatrzyłeś chociaż jak poprawnie zatytułować? :roll:

Te silniki miewają problemy z pompą vp44, i jeśli paliwo jest okej, świece grzeją, to jest wysokie prawdopodobieństwo że układ wtryskowy nie domaga.

Wydaje mi się że gdyby coś było z pompą to komputer pokazał by jakieś błędy a po 2 to nawet na dodatnich temperaturach by słabo palił. Przeszukałem całe forum i nic nie znalazłem co by mi pomogło w ustaleniu przyczyny wiec założyłem nowy temat.

Aha parę razy brałem go na PLAK-a i odpalał ale ile można :( jak już odpali to będzie palił nawet i na 2 dzień ale jak już postoi tak ze 2 dni bez odpalania to koniec :cry2:

Opublikowano
Witam skoro pali od razu a po dwóch dniach już nie to może być zawór zwrotny na pompie paliwa jak się zimno zrobi to uszczelnienia się kurczą i nie trzyma paliwa i dlatego nie zapala takie moje zdanie lecz mogę się mylić.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.