Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jeszcze raz poproszę o pomoc. Na ile to jest poważne jak "odzywa sie lozysko oporowe skrzyni biegów po puszczeniu sprzegla"?

Dodatkowo do zrobienia/wymiany jest podszybie z przodu, domyślam się że to dosyć łatwa sprawa.

Pozdrawiam

Foxtrot

Opublikowano

Witam !

To zalezy jak mocny jest tem szum lozyska , ogólnie to nie zbyt ciekawy jest final gdy lozysko oporowe sie zatrze , rozsypie czy cos w tym rodzaju , moze sie sypnac docisk wraz z tarcza...no i wuwczas jestes narazony na wieksze koszty...pod warunkiem iz doscisk i tarcza sa jeszcze w miare wzgledne ;-).......lepiej wymienic niz ma sie stac buba :-).....pozdrawiam !

Opublikowano

U mnie tez chuczy oporowe . Nie chce tutaj robic burzy w szklance wody ale na innym forum uslyszalem opinie ze to nie oporowe tylko jakies lozysko w srodku skrzyni. Doswiadczenie zawodowe pomimo iz male ale mowi ze jest to jednak oporowe. Ja z wymiana mojego czekam az zacznie glosniej szumiec ale wiadomo wymiana im szybciej tym lepiej .

Tak na marginesie i ku przestrodze zawsze proscie o zwrot czesci ktore zostaly w waszym pojezdzie wymienione bo final moze byc taki ze wam nie wymienia a wine zrzuca na lozysko w skrzyni ( kumplowi tak zrobili)

----------------------------------------------------

Sprzedam: Liczniki Używane Do BMW 1502 - 1602 - 1802 - 2002 - 2002tii . Seria I i II .

3 rodzaje sportowych kierownic

-----------------------------------------------------