Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Szukalem we wszystkich tematach zwiazanych z podgrzewaniem foteli ale mojego przypadku nigdzie

nie bylo. Mianowicie chodzi o to, ze mam fabryczne fotele z podgrzewanymi siedzeniami, wszystko jest dobrze podlaczone, ale fotele nie grzeja, zastanawaialem sie co jest nie tak, przestudiowalem caly schemat bezpiecznikow I okazalo sie, ze nie ma 12 I 42, ktore odpowiadaja za fotele, wsadzilem je I nadal nie dziala, zauwazylem dzis, ze w miejscach na te bezpieczniki jest tylko jeden styk. Pytanie brzmi, czy moga byc podpiete w innym miejscu?

Opublikowano
Witam. Sprawdź najlepiej wszystkie bezpieczniki. Na rozpiskach bezpieczników opisują, że na f12 i f42 powinny być grzane fotele ale gdzieś kiedyś znalazłem, że na f22 też może być.
Opublikowano

Witam !

Przepraszam, że po takim czasie, ale nie miałem dostępu do auta.

Po Vinie sprawdziłem, grzanie jest, a z tymi bezpiecznikami jak? f22, ale musi być sterownik i główny przepływowy przecież, nie chce się bawić, żeby niczego nie spalić...

Opublikowano
Do foteli masz podłączone po trzy kable.(MASA, ZASILANIE i CZUJNIK TEMP.) one idą do modułu pod klimatronikiem/klimą ręczną gdzie masz również ASC lub DSC. to jest jedyny moduł. Z niego wychodzą przewody od dsc/asc( 3 lub 4 kable) i 3 dodatkowe od zasilania panelu i grzania foteli. ( 2 do bezpieczników i 1 do rozdzielacza nad bezpiecznikami). tyle. sprawdz czy trybią te bezpieczniki nr 12,42, i 22 i sprawdz tez z rozpiski czy dzialaja od asc/dsc.