Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Mam pytanie czy Ktoś ma w swojej bumie klimatyzacje ? hmm właściwie to jest półklimatyzacja u mnie to wyglada tak na panelu temperatury jest włacznik podświetlony na niebiesko , jak sie go właczy to z tyłu pod obudową żeberkową ponizej panelu temperatury włacza sie jakiś silniczek i słychać ewidentnie jak coś piłuje nie miłosiernie po jakiejs obudowie no i leci chłodne powietrze szczelinami , czy U Was tez tak głośno to pracuje ?

Opublikowano

a czym sie rozni w samochodzie polklimatyzacja od klimatyzacji.

Raczej powinna chodzic cicho i bez wiekszej roznicy w dzwieku jedynie mozna uslyszec moment zalaczania sprezarki

Opublikowano
Owszem, masz prostą "pół-klimatyzację" sterowaną ręcznie, ale pod koniec lat 80. nikt niczego lepszego nie oferował w samochodach średniej klasy :!: :!: Climatroniki to trochę młodszy wynalazek.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
ja mam taka klime - dziala dokladnie tak jak opisujesz ale nic mi nie piluje - czasami tylko syczy bo jest malo srodka i zawor sie nie moze domknac.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

Czyli moja jest jednym słowem uszkodzona , dziś "poszedłem" w zaparte i włączyłem ją na dłużej , okazało sie iz ani troche nie chłodzi zresztą poza hałasowaniem to nic wiecej sie nie dzieje

Czy ktoś z Was to rozbierał ? wiecie może od czego zacząć ? czego sie spodziewać albo czego wystrzegać ?