Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam takie dziwne objawy. Podejrzewam uszczelke pod głowica. Tylko tak sobie mysle ze gdyby szło cisnienie z garów na układ chłodzenia to silnik powinien sie grzac a u mnie wskazówka temperatury zchodzi na niebieskie pole. A moze to uszkodzony korek chłodnicy albo odpowietrznik? Jeszcze jedno. Jak stoje i wykrece odpowietrznik to wskazówka się podnosi do połowy a wystarczy przytrzymac silnik przez chwile na 2tys obr to zaraz wskazówka zchodzi na niebieskie. przejechałem tak 100km i zauwazyłem ze po 20km znikneło ogrzewanie a i znikneła czesc płynu z chłodnicy. Weze od nagrzewnicy i od podgrzewania przepustnicy porobiły się twarde i ciezko jest je zcisnąc a te 2 główne weze przy chłodnicy są ok. Co o tym sądzicie? Moze korek albo odpowietrznik zasysa powietrze? Odpowietrzałem juz ten silnik ze 20razy i jest dobrze tylko przez 10, 20 min.