Skocz do zawartości

[e36] 328, stuk z nagrzewnicy w kabinie po odpaleniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

przypomniało mi się dzisiaj że od poczatku intryguje mnie dzwięk z deski rozdzielczej który jest po odpaleniu auta. Zazwyczaj jak auto długo postoi, po odpaleniu jest takie puknięcie w desce rozdzielczej, dobiega gdzieś ze srodka, chyba z tych wszystkich klapek przy nagrzewnicy (mam klimatronik). Czy to jakaś klapka się otwiera co doprowadza powietrze do wnętrza ? dzieje się to dość głośno. Jest sie czym przejmować czy ten typ tak ma i tak się to głośno otwiera.

W ogóle przełaczanie różnych pozycji nawiewu czy zamykanie otwieranie obiegu powietrza jest dość głośne i słysze te klapki jak się ruszają :D to tak zawsze czy coś mi zaczyna umierać ? w e46 działo się to bezszelestnie i nigdy nie słyszałem żadnego dzwieku z takich okolic.

szukam
Opublikowano
jeśli odpale i szybko wyłącze panel to nic nie ma, dopiero potem jak włącze to też jest słychać puknięcie chyba klapki ale już cichsze :) no nic, przyzwyczaje się :)
szukam