Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanko czy webasto powinno normalnie załączyć się czyli około 30minut Jak w iDrive zaznaczę ptaszkiem inhepend herting a nie tylko na 3minuty z białym dymem (nie posiadam pilota) dodam że na temperatura była 0stopni

Co mogło paść ???

Proszę o pomoc

Opublikowano

Kurcze, wiesz co ja miałem e46 z webasto i jak było zimno to spod lewego przedniego koła leciał lekki dymek było w firmie gdzie robia webasto w Olsztynie i powiedzieli mi że to norma że pompka podgrzewa rope i gdzieś spaliny musza uciekac nawet pokazywał mi taką jakby...hmm mini wydeszek zamontowany,

Dodam że webasto było dołożone w DE,

Ja bym sie nie martwił ale może ktoś sie jeszcze wypowie..

• Członkowie klubu
Opublikowano
Witam mam pytanko czy webasto powinno normalnie załączyć się czyli około 30minut Jak w iDrive zaznaczę ptaszkiem inhepend herting a nie tylko na 3minuty z białym dymem (nie posiadam pilota) dodam że na temperatura była 0stopni

Co mogło paść ???

Proszę o pomoc

To że czasem Webasto lekko podymi, szczególnie po długim okresie nieużywania, to nic złego. Natomiast dłuższe dymienie i wyłączenie po 3 minutach to na 100% objaw nieprawidłowego działania piecyka. Na ogół wystarczy zdemontowanie i wyczyszczenie ale to już musi stwierdzić serwis Webasto. Mogą się podpiąć do piecyka bez zdejmowania i uruchomić testy. W serwisie BMW mogą nie ogarnąć tematu.

Pozdrawiam

Matrix2013

Opublikowano

Przerabiałem temat. Po demontażu i oglądnięciu co słychać w środku, padła decyzja o wymianie paleniska na nowe łącznie ze świecą. Nagaru było już zbyt dużo i za długo tam siedział. Na pewno trzeba zaglądnąć do środka, u Ciebie może być to tylko kwestia wyczyszczenia.

Do naszych piecyków pasuje palenisko w wersji z podgrzewanym przewodem paliwowym. Koszt całej imprezy w autoryzowanym serwisie Webasto w Krakowie to 1500zł. Od tamtej pory już nie dymi ani trochę, co najwyżej jest to para wodna w pewnym zakresie temperatur.

Pozdrawiam

Opublikowano
troche naprawiam piecyki i dobrze wiem że sprawny piec podczas pracy niema prawa ani troche dymić... z wyjątkiem tego co już kolega napisał pierwsze odpalenie po dłuższym nie używaniu,niektóre piecyki przydymiają jedynie podczas rozpalania lub gaszenia
Opublikowano
Witam skasowalem jakies bledy i odpalila tak jak napisalem wczesniej Dymi ale moze faktycznie mogla byc nieuzywana chodzila okolo 10minut jeden z wezy bym dosc cieply i bulgotala woda w trakcie wlaczania sie nagrzewnicy ale nie bylo cieplo w srodku auta. Czy to mozliwe ze jest zapowietrzony uklad ze tak bulgocze, dodam ze nie mam problemow z ogrzewanie podczas jazdy.
Opublikowano

Webasto odpaliło, ale zgaduję że padła pomocnicza pompa wody i brakuje wymuszenia obiegu. Webasto nie ma prawa gotować płynu. Sprawne Webasto grzeje płyn do ~75C, po osiągnięciu tej temperatury zmniejsza moc i po osiągnięciu ~60C znowu grzeje na całego.

Pozdrawiam