Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Koledzy potrzebuję pomocy. W pilocie od webasto wymieniłem baterię. Wiem, że w jakiś sposób trzeba je teraz zaprogramować aby była możliwość włączenia webasto przez pilota. Może któryś z was miał taki problem? Z góry dziękuje. Jestem tutaj Nowy jeśli coś źle zrobiłem pisząc tego posta z góry przepraszam.
Opublikowano
Cos mi świta ze jest opisane w instrukcji obsługi, miałem kiedyś taka sytuacje był komunikat o słabej bateri w pilocie webasto wysarczylo przekręcić kluczyk w pozycji II i dusić przyciski w pilocie webasto
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Udało mi się po wymianie baterii zaadaptować pilot potwierdziło to zamknięcie drzwi w aucie. Jednak dalej te webasto nie chce wystartować. Po naciśnięciu modę i trzymaniu ON 7 sekund dioda miga ale webasto cisza. Nie wiem bo w menu mam tylko wentylację postojowe ale pod maską pisze jak byk ze webasto jest.
Opublikowano
W lewym nadkola siedzi webasto od strony kierowcy pod progiem masz tłumik schyl sie i sprawdź czy wogle masz. Podepnij disa moze sa błędy w webasto i stoi.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo
Opublikowano
Tak wie, że w tym miejscu znajduje się webasto. Nie posiadam Disa a najlepsze to, że nie wielu mechaników chce się podjąć podpięcia i sprawdzenia w mojej okolicy.
Opublikowano
no np zwarcie na świecy w piecu lub uszkodzony sterownik,ja bym nie jeździł na wsadzonym bezpieczniku bez sprawdzenia pieca bo można sobie auto zjarać,mam taki jeden sterownik zwęglony po zwarciu,z tymi piecami to jest tak że jak coś nie gra np kopci,pali bezpiecznik to sie go odłącza i nie używa do sprawdzenia
Opublikowano
dzięki za radę bezpiecznik wyciągnięty. Nie mam teraz czasu ale chyba podjadę do Jelcza Laskowic tam jest facet od webasto niech go sprawdzi dokładnie
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam. Okazało się że spalony był sterownik webasto. Został wymieniony na inny komunikacja z webasto jest poprzez program. Pompka paliwa chodziła cieczy również. Błędy skasowane jednak dalej nie mogę odpalić go poprzez pilota a z pozycji menu mam tylko wentylacje postojową. Próbowałem dzisiaj z samego rana płyn chłodniczy po nocce zimny temperatura plus 1,5 stopnia i zero komunikacji z pilotem. Dodam że baterie zostały wymienione jednak pilot został sparowany znalazłem na forum jak to zrobić potwierdzenie poprzez zamknięcie drzwi. Macie jakiś pomysł?