Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z servisem pojawia mi sie kontrolka samochodu na podnośniku i do tego komunikat : Lighting system Control lights and possibly turn , dodam ze mam Idrive i wszystko działa jak powinno , Czy może mi ktoś objaśnić jak się pozbyć tego błędu , Dziękuje z góry i Pozdrawiam ;)

Opublikowano
Raczej nie możliwe że jest uszkodzony moduł świateł , dlatego że 2 dni temu były zmieniane lampy na nowe i zamontowane nowe zestawy HID z systemem Canbus
Opublikowano
Skoro masz taką kontrolę to nie wszystko jest w porządku...taka kontrola zapala się np. Przy przypalonych żarówkach i gwarantuje ci że źródłem problemu są te HID'y
Opublikowano
Moim zdaniem chodzi o to ze mam wstawione żarówki Led w ringach które pobierają 1W prądu a powinny być 2,3W i dlatego system ich nie widzi i się ta kontrolka zapala tylko nie wiem jak jej się pozbyć bo wszystko działa jak należy... Została mi tylko ta kontrolka od świateł bo resztę usunąłem bez problemu przez Idrive i myślę że ta też się da tylko nie wiem jak i dlatego proszę was o pomoc
Opublikowano
Mówię ci że, żeby się pozbyć komunikatu musisz usunąć wywołujący go powód. Jeśli była by to żarówka postojowa (ring) ikona była by inna