Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam e39 z 1997 roku i motorem 2.5 o mocy 170km i mam problem ponieważ po porządnym nagrzaniu silnika auto przestaje jechać nie ma mocy i nie wkręca się na obroty i słychać że nierówno pracuję. Wymieniłem czujnik położenia wału ponieważ taką usterka wywalało na kompie. Jak auto trochę ostygnie to pali pięknie i wszytko jest ok. Czy ktoś miał podobny problem z góry dzięki za podpowiedzi.
Opublikowano

Mam to samo w 325i 192, z tego co wyczytałem na forach prawdopodobnie czujnik położenia wałka rozrządu.

Ja zacznę od czujnika wałka roz. zaw. wlotowych

Opublikowano
taka mala podpowiedz jezeli wymiwniacie tego typu czujniki radzilbym wymianane na oryginal zamienniki potrafia podawac bledne wartosci a komputer wtedy moze nie wyrzucic bledu czujnika. Mialem taką sytuacje z czujnikiem wałka...
Opublikowano
Tylko VDO Siemens droższy ale pewniak, choć spotkałem Się z opinią że zamiennik bodjże Delphi działał prawidłowo, ale lepiej nie kusić losu i nie kombinować
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • 7 miesięcy temu...