Skocz do zawartości

przewody spryskiwaczy szyby - prosba o foto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc,

jakis czas temu mialem nieszczelnosc w jednym przewodzie. Kupilem i wymieniono mi go przy okazji innych napraw. Niestety robil to jakis niechluj, brakuje spinek i plastiku prowadzacego rurki przy zawiasie klapy. Dodatkowo wydaje mi sie, ze ida one nie z tej strony zawiasu oraz peszel ochronny tez jest nie tam gdzie byc powinien. W efekcie siedzac za kolkiem widze, jak przewody wystaja spod maski i leza na szybie.

Czy ktos moglby przy okazji zrobic fotki, jak te przewody sa ulozone? Chodzi mi o odcinek od miesca kolo nadkola (tam jest zlaczka z przewodem od zbiorniczkow) ida pod rynienka nadkola, potem kolo prawego zawiasu maski i wchodza w jej profil. Dodam, ze mam ksenony wiec uklad ma podwojne dysze na szyby i zbiorniczek na intensiv choc pewnie nie ma to specjalnego znaczenia, bo mocowanie powinno byc wszedzie takie samo.

Dzieki

pozdrawiam

t.

Opublikowano

dzieki, zdjecia bardzo pomocne. Wyglada na to, ze brakuje mi kilku spinek z opaskami. Swoja droga u Ciebie to mocowanie rurek w peszlu do elementu zawiasu tez nie wygląda na fabryke ;) Jutro zmęcze kumpla z aso bmw to rozjasnimy sytuacje

dzieki jeszcze raz

pozdrawiam

t.