Skocz do zawartości

[e39,e38] pomoc w swapie z m51 na m57

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. W tamtym tygodniu skasowalem swoje e39 3.0d m57. Znajac stan swojego silnika i podzespolow szukalem e39 3.0d z uszkodzonym silnikiem ale nic nie moge znalezc (jesli ktos ma, lub cos wie to prosze o kontakt). Szukam teraz najtanszego sposobu aby miec fajny samochodzik z silnikiem 3litrowym. Wpadlem na pomysl kupna e39 lub e38 z tdsem lecz nie wiem czy taki swap jest wgl możliwy. Jesli ktos ma jakies informacje co konkretnie trzeba zmienic bardzo prosze o ich przekazanie. Mam wszystkie czesci i elektryke :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Silnik, skrzynia, w zasadzie cały układ napędowy, wiązka, osprzęt silnika, w zasadzie pół samochodu musisz przerzucić.

Jak masz całe drugie auto to nie głupi pomysł.

Czeka cie praca typu wykręć z jednego, wyrzuć, wykręć z drugiego, załóż do pierwszego, i tak zapętlasz to :mrgreen:

Opublikowano
W tym tygodniu dostanę e39 2.5 w dieslu (prawdopodobnie tds, sam jeszcze nie wiem co to za silnik będzie) może ktoś ma jeszcze jakies konkretne informacje np co pasuje albo co trzeba przełozyc? wał? dyfer?