Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

K-Bus breakdown - linia diagnostyczna, prawdopodobnie uszkodzony sterownik webasto (sterownik można naprawić)

Circulation pump - pompka wody (pompkę trzeba wymienić)

Potrzebujesz klucza do blokowania wału korbowego M47 / M47N... mam taki! NOWA CENA 120zł!

Amsoil AFL + Archoil AR9200

Opublikowano

Dokładnie tak nr. 11 na rysunku.

http://images69.fotosik.pl/308/3ee785085b539b57med.jpg

U mnie pompka raz działała a raz nie, a błąd Circulation pump miałem za każdym razem po z czytaniu błędów, teraz po wymianie pompki na nową brak błędów, aż miło podłączyć pod kompa.

Potrzebujesz klucza do blokowania wału korbowego M47 / M47N... mam taki! NOWA CENA 120zł!

Opublikowano

Pompkę szukałem w różnych hurtowniach i sklepach najtaniej znalazłem o ile pamiętam za ok. 460zł oryginał Pierburg.

A więc cena nie mała, można szukać używki ze sprawdzonego źródła byle była w 100% sprawna.

Opublikowano
nową pompke wody kupi sie bez problemu do 200zł,starą można też naprawić bo siada w niej elektronika,problemem jest tylko przebicie sie do płytki bo jak wiadomo pompka jest "nie rozbieralna"
Opublikowano
Do VW nie brakuje w tej cenie, z tym że niestety nie pasują różnią się budową i wyjściem krućców.

Opublikowano
zastanawiam sie czy to na pewno pompka, dzisiaj przy -8 webasto odpaliło normalnie ale towarzyszyła mu ogromna chmura dym po kilku kilometrach było 90 stopni ale po zagaszeniu chodziło jeszcze około 1 minuty/ Czy to normalne, gdzieś czytałem że wyłącza się gdy wskazówka temp. zejdzie z niebieskiego pola
Opublikowano
dymienie nie jest normalne,rozbierz piec i wyczyść,obejrz też palnik czy nie wypalony, to że po zgaszeniu sie chłodzi to też normalne,po zagrzaniu wody piec przechodzi w taki tryb czuwania (niekiedy poddtrzymuje lekki płomień)