Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie :)

Ze wzgledu ze dopadła nas aura zimowa częste urzywanie spryskiwaczy no i ten cholerny zapach nie ważne czy obieg otwarty czy zamknięty zapach przedostaje sie do kabiny czy u was tez tak śmierdzi ? Uprzedzę nie kupuje byle jakiego płynu tylko stacja Shell.

Opublikowano
A Ty co, pracujesz na SHELL w dziale marketingu? :D Ja kupuję koncentrat w SELGROS-ie przy obwodnicy, już drugą zimę i jest ok. Zapach też znośny. A zapach żeby się nie przedostawał to chyba trzeba by przed spryskaniem szyby zamknąć obieg i wtedy dawać czadu na szybę, ale kiedy otworzyć to nie wiem. :D
Opublikowano

Płyny z Schella, Orlenu i innych stacji są ... tylko drogie.

Wszystko produkowane jest przez firmy chemiczne.

Jeden z najlepszych płynów to Aura Nano z Biedronki.

Zapach ma ... jakoś daję radę. Jedni mówią, że strasznie śmierdzi.

Ostatnio wziąłem Sonaxa (innego akurat nie było) i śmierdzi jeszcze gorzej, a zapach mam wyczulony.

Koncentratów zimowych nie próbowałem.

Opublikowano
No ok nie ważne skąd pytanie czy śmierdzi też wam przy zamkniętym obiegu jak pryskacie........
Opublikowano
Dzisiaj byłem u chłopaków w Audiomaniak, w Rumii i na trasie używałem spryskiwaczy. Chyba rzeczywiście potrzeba naprawdę śmierdzącego płynu, aby go było czuć i był upierdliwy. Ten koncentrat ma zapach grejpfruta i jest przyjemny ( jak dla mnie i podróżujących ). Zresztą zauważyłem, że jak jedziesz za jakimś trucicielem wielkości autobusu, to chwilę potrwa zanim zadziała ten układ i zamknie obieg z zewnątrz. Zobaczę w garażu jaki i kogo ten koncentrat jest, i dam znać.
Opublikowano

ja jak kolega soolek używam płynu zimowego z biedronki Aura Nano produkowanego przez łódzką Organikę.

ciekawa lektura na temat płynów zimowych do spryskiwaczy jest tu:

http://www.auto-swiat.pl/eksploatacja/test-plynow-do-spryskiwaczy/07khm

test co prawda stary bo z 2012 roku ale..

ten biedronkowy w nim wypadł całkiem przyzwoicie :D

Solidne działające Stare POLSKIE TELEFONY RWT/T4 /wyprzedaż kolekcji/. Doskonałe jako ozdoba mieszkania, kancelarii, gabinetu lub biura

Więcej w linku: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4319457

/Dla forumowiczów BMW-klub.pl możliwy rabat/