Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie odnośnie wtryskiwaczy do mojego modelu, muszę je wymienić, znalazłem z 2005 r z 320cd z małym przebiegiem, niestety numer BOSCH nie zgadza się. U mnie jest 0445110131, a na tych z 2005r. 0445110161. Czy to robi jakąś zasadniczą różnicę, czy mam sobie odpuścić temat?

Opublikowano
Mam wątpliwości kolego... skoro pytam, to oczekuję poważnej i konkretnej odpowiedźi, a jeżeli masz jakaś wiedzę, której mi brakuje to podziel się nią i odpowiedz czym różnią się te z końcówką numeru 131, a 161
Opublikowano
Nie mam o tym żadnej wiedzy, ale zastanów się. Po coś te numery części są. To nie jest Polonez czy Maluch że jak włożysz coś innego i ew. wyregulujesz to będzie grało. Tutaj chodzi o wtryski sterowane elektronicznie. Wystarczy, że inżynierowie w BMW minimalnie zmienili w nich charakterystykę i będą inaczej reagowały na sygnały z komputera sterującego, a wtedy silnik nie będzie działał prawidłowo. Ja bym nie zaryzykował.
Opublikowano

Radekracer witaj !

Podam Ci linka na temat kodowania wtryskiwaczów to może ci pomóc w odpowiedzi na twoje pytanie.

http://www.commonrailforum.pl/dlaczego-nalezy-i-jak-kodowac-wtryskiwacze-common-rail-ima-t1841.html

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Witam, co do wtryskiwaczy EURO 4 wmontowanych do silnika z EURO 3 to przerabiałem temat i niestety nie podchodzą, silnik kopcił na czarno przez niespalone paliwo, palił 11 l/100, ale miał "szpica" przy przyspieszaniu :D . Także nie dało się zakodować bo komputer nie przyjmował kodów więc nie ma co nawet zawracać sobie głowy. Sprzedałem wtryski E4 i zakupiłem takie jak miały być i w tej chwili nie mam żadnych problemów.

Pozdrawiam