Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy koledzy,

Proszę o pomoc w ocenie samochodu z poniższego linka

http://allegro.pl/bmw-530d-235km-zniemiec-panorama-head-up-fv-23-i4843762531.html

To co wzbudza moje wątpliwości :

Oznaczenie modelu i silnika na klapie bagażnika. Moim zdaniem nie jest w tym miejscu w którym być powinien.

Skrzynia biegów, czy gałka przypadkiem nie powinna być w kolorze drewna z deski?

Sprzedający wskazuje w ogłoszeniu, że jest to model po faceliftingu. Po zdekodowaniu nr VIN okazuje się, że data produkcji to 2007r., z tego co wiem, model przeszedł facelifting w 2008r. Czy modele z produkcji 2007 mogły mieć już seryjnie zrobiony lifting?

Z góry dziękuje za pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zgadza się, oznaczenie powinno być znacznie niżej w rogu. Gałka jest taka jaka powinna być :wink:

Auto dokładnie wyprodukowano 26.11.2007, z tego co pamiętam to lifting był wprowadzony 24.03.2007, więc wszystko się zgadza :cool2:

Od ok 3 miesięcy śledzę ogłoszenia 5er, mam już dość wprawne oko. W tym przypadku poza emblematem 530d zasadniczo nie mam się do czego przyczepić. Nie marudź tylko jedź oglądać :cool2: Mi już trzy sztuki z przed nosa sprzedano :duh: więc radzę się spieszyć

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki za info :D W takim razie uderzam do gościa czym prędzej.

A czy w okolicach Staszowa jest jakiś magik, który mógłby mi rzetelnie go sprawdzić?

Opublikowano
Piekne wnetrze i widac ze konkrente ogloszenie. Spr bym: wtryski, dwumase, elekteryke. Jesli wszystko bylo na ori czesciach w aso robione to mega okazja... Sam chyba podjade je obejrzec.
ENJOY THE RIDE
Opublikowano

Samochod sprowadzony.

Cena 10000 euro plus oplaty. Od 10 tys jeszcze mozna odjac z 1500 na transport i zarobek.

A teraz zobaczcie na jakims portalu ile kosztuje taki samochod w niemczech.

Oferta charytatywna.

Opublikowano

Perconti - nie doceniamy umiejętności negocjacyjnych ludzi pracujących w tym biznesie

Johny Bravo - nie rozbiłem , bo jeszcze nie jeździłem

Opublikowano
Możesz wierzyć w to, że to co wynegocjował handlarz chce z miłosierdzia oddać kupującemu. Można też sprawdzić dokładnie legalność pojazdu, to czy nie jest popowodziowy i czy wszystko to co napisał w ogłoszeniu sprzedający jest prawdą.
Opublikowano
A ile według Ciebie powinien kosztować taki model? Na mobile.de są wystawione podobne egzemplarze w granicach 10-15 tys euro. Ogłoszenia te są od dilerow czyli handlarzy (czyli tez musieli je tam kupić taniej niż sprzedaja). Opłaty z omawianego ogłoszenia są do opłaty extra. Oczywiście samochód sprawdzę tez i pod katem sugerowanym przez Ciebie.
Opublikowano
Cena jest normalna. Na tym forum niektorzy maja chyba fobie zawyzania cen aut...pewnie zadnego swojego taniej nie puscili. Powyzej maksymalnej ceny de:-) Gratuluje zakupu napisz co o jak:-) P. S Nie jezdziles nim jazdy probnej??:O
ENJOY THE RIDE
Opublikowano
Jest na "łańcuszku rozrządu" Fajna sprawa :D Sprawdzałeś czy auto nie było na forum?
sprawdzałem po nr VIN i nic nie znalazłem.

:duh: Żarty chyba sobie robisz.

za ile taki samochód powinienem kupić?
Opublikowano (edytowane)
Cena jest normalna.[...]

:duh: Żarty chyba sobie robisz.

Zrozum wreszcie ze nie kazdy jest handlarzem i niektorym zalezy na szybkiej sprzedazy samochodu niz pierdole. nia sie z tym jakis duzszy czas.

Niektorzy w de maja dobre dojscia i potrafia cos dobrze kupic i zarobic nie 3 tys od auta a np 1_2:-) ok zgodze sie auto bylo jednym z tanszych... ale to nie powod zeby mowic ze jest zle. Podaj jeden powod z tych zdjec poza emblematem ktory Ci nie odpowiada?

Zreszta w sumie koniec tematu. Fura kupiona. Chcialbym doszukac sie informacji czy jakby ktos wkleil podobna fura z identycznym wyposazniem w cenie 70 tysiecy zl to czy ktos napisalby ze jest to jednak za drogo bo w de takie chodza tyle i tyle:-)

Edytowane przez Dawid1984
ENJOY THE RIDE
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kupić możesz i za 30kzł, pytanie powinno brzmieć ile powinien być wart taki samochód jak w ogłoszeniu w stanie jakim obiecuje sprzedawca. Do ~50kzł to z roczników 07-08 realnie można szukać mocnej dobrze wyposażonej '3', a nie czystej '5' jeszcze z 3.0d
Opublikowano
Jednemu na tysiąc owszem zależy, bo różne są w życiu przypadki. Ale zacznij wreszcie czaić temat, który na tym forum dotyczy niemal w 100% aut "świeżo" sprowadzanych.
Opublikowano
Kupić możesz i za 30kzł, pytanie powinno brzmieć ile powinien być wart taki samochód jak w ogłoszeniu w stanie jakim obiecuje sprzedawca. Do ~50kzł to z roczników 07-08 realnie można szukać mocnej dobrze wyposażonej '3', a nie czystej '5' jeszcze z 3.0d
do tej pory nie widziałem ogłoszenia w ktorym 5'tka z lat 07-08 była powyżej 60 tys. Zł chyba ze z przebiegiem poniżej 100 tys km. Ile % wartości zakupu samochód powinien stracić po 7 latach?