Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mój problem polega na tym że rano gdy zapalam pierwszy raz samochód niekiedy pojawi się przez sekundę niebieski dymek.

Powtarzam że jest to niekiedy zawsze rano za pierwszym razem. Poza tym samochód jeżdzi normalnie,nie bierze oleju. Turbina nowa oryginał, odma nowa, egr wyczyszczony,zaworki nowe. Dodam jeszcze że mam błąd 3 świec żarowych. Co jeszcze może być przyczyną?DPF usunięty przez CAPAZa i nowa mapa.

Pozdrawiam Maciej

Opublikowano
powymieniaj swiece/sterownik i pozniej zobacz czy dalej to samo bo mialem podobnie tylko u mnie bardziej na bialo dymil ale tylko przez jakies 10sek po odpaleniu. Mialem blad 5-ciu swiec, wymienilem na nowe pozostal blad na 5-tym cylindrze wiec teraz wymiana sterownika (juz w domku czeka na wymiane) ale po wymianie swiec problem dymienia i nierownej pracy na zimnym znikl
Opublikowano

Ja mam to samo tylko w 2.0d.

Świece i sterownik wymieniłem, ale poranny pawik pozostał. W dolocie na postoju zbiera się odrobina oleju i przy pierszym odpaleniu to on powoduje lekkie dymienie - przynajmniej tak mi to tłumaczono :)