Skocz do zawartości

moje e39 2.5 tds nie rowna praca silnika pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam posiadam bmw e39 2.5 tds z 1997 roku auto mi rano na zimnym silniku kopci na bialo i nie rowno chodzi na obrotach tak okolo 3 minut potem jak sie nagrzeje jest wszystko oki swiece zostaly wymienione na nowe dzieje sie tak tylko na zimnym silniku

Edytowane przez sylwusia11

Opublikowano
No trudno wróżyć z fusów. Nie napisałaś czy i co było z tym ewentualnie robione. Ja bym zaczął od diagnostyki komputerowej i ewentualnie regulacji kąta wtrysku i dawki. Biały dym przy porannym odpalaniu może wskazywać na spalanie oleju silnikowego, który dostaje się do komory spalania poprzez uszkodzone uszczelniacze na zaworach w głowicy. Oleju nie ubywa czasami? Jeśli tu tkwi przyczyna to koszty mogą być spore bo trzeba zrzucać głowicę. Natomiast sama regulacja silnika to około 100-250 zł. Pzdr
Opublikowano
Zrób pomiar szczelności silnika bo pewnie któryś cylinder jest słaby.
Opublikowano
  • Autor
no panowie a wiec tak swiece byly wymienione na nie orginalne oleju nie ubywa bo sprawdzam i od wymiany minelo 3 miesiace i smigam trasy tym autem tylko te porane odpalanie jest denerwujace zaprowadze auto do mechanika i zobaczymy dzieki za pomoc napisze co bylo pozdrawiam