Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam!! mam problem z przyspieszeniem. mam e36 316i na pelnym wtrysku i ewidentnie nie spala mieszanki wymienilem swiece sonda dziala przwidlowo silnik rowno pyka ale jak sie stanie kolo wydechu to slychac tak jakby cos nierowno palilo. mam jeszcze jedno pytanie czy to jest normalna rzecz ze gdy silnik pracuje i otkreci sie korek wlewu oleju do silnika to dlawi sie i schodi z obrotow tak jakby mial zaraz zgasnac? prosze o jakakolwiek rade
Opublikowano

Radziłbym pojechać mimo wszystko na podłączenie komputera. Może przepływomierz szwankuje.

mam jeszcze jedno pytanie czy to jest normalna rzecz ze gdy silnik pracuje i otkreci sie korek wlewu oleju do silnika to dlawi sie i schodi z obrotow tak jakby mial zaraz zgasnac?

Tak, jest to normalna rzecz, gorzej by było jeżeli nic by się nie zmieniło.

Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
Opublikowano
podlacze sie czemu po odkreceniu korka silnik by mial pracowac nierowno?slyszalem ze tak powinno byc w bmw ale gdy tak nie jest to co??
Opublikowano
bylem na podlaczeniu do komputera i nie wykazal zadnych bledow tylko za duze spalanie i nie wiadomo czemu sonda dziala prawidlowo a autko zamula mysle jeszcze nad katalizatorem
Opublikowano (edytowane)

A jaki masz przebieg? Katalizator faktycznie jeżeli jest przytkany to może się tak to objawiać. Ale sprawdzisz to tylko w jeden sposób :D

WYCINKA i kupno nowego

A pompa paliwa? Sprawdzałeś ciśnienie?, Wydatek? Poszukaj na forum, już było jak sprawdzić, ile powinna dawać.

Edytowane przez Remlen
Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.