Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem na forum nowy i potrzebuje porady.. czytałem różne tematy jednak dla swojego problemu nie znalazłem odpowiedzi..

mianowicie w mojej e30 is m42 mam do wymiany przewody wysokiego napiecia których nigdzie nie moge dostać w normalnej cenie.. pytanie mam czy podejdą od e36 is ? Bo mam możliwość kupna używanych a z mojej oceny wzrokowej wynika że cewki w is e36 są troche inne niż w e30

dzięki za odpowiedź ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ogólnie od m42 w e30 i e36 są przewody takie same. Ale pewien nie jestm. Z racji faktu ze cewki są trochę dalej od slnika niż w e30 to mogą się różnić dlugościami. Ale z drugiej strony dasz 340 za dobre NGK i masz spokoj na dłuuugie lata z przewodymi. Więc nie wiem po co kombinowac.

PZDR>

Opublikowano
Chodzi o to ze is zakupiłem z myślą nauki latania bokiem i z założeniem nie inwestowania dużych pieniędzy w niego.. do jazdy na co dzień mam inne bmw.. a is to typowy gruz jeździ hamuje skręca ale nie wkreca się na obroty i zdiagnozowałem właśnie te przewody które mają przebicie i szukam czegoś taniego a.co myślisz o kupnie używanych ?
Opublikowano
Kable i swiece zmienione i dalej to samo... wiec czas na zmiane cewek pytanie czy cewki z e36 podejda do e30 ??? Bo ja mam 2 na gorze i dwie na dole a w e36 przewaznie sa wzdluz
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

i będziesz tak wymieniał dopóki znajdziesz?

podjedź na komputer i sprawdź czy w ogóle sterownik wysyła sygnał sondy.

jest masa czujników do sprawdzenia od wałka, wału przez TPS aż do temperatury

przepływka ma ścieżkę oporową w potencjometrze, czy już się przetarła?

w isie będzie pierdółka i auto przestaje jechać. Pamiętaj o tym.