Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Otóż problem wygląda następująco. Jako, że bardzo denerwuje mnie lekko uszkodzona osłona słupka przedniego oraz uszczelka postanowiłem je wymienić, rzecz jasna na używke, ale w idealnym stanie. Osłony słupka nie ukrywam chwile szukałem, ale udało się go namierzyć a wymiana jest banalna, więc nie będzie problemu. Natomiast problem mam z ta materiałową uszczelką ozdobną ( nie wiem jak to nazwać ) ta materiałowa nie gumowa w każdym razie. Ona jest wklejana na stałe ? Czy istnieje opcja jej wymiany, bo podejrzewam, że jakaś musi być, gdyż jest uwzględniona na schemacie jako część możliwa do kupienia ? Jeśli tak to jak się za to zabrać, ktoś ma jakiś pomysł/sugestie ? - Wszelkie naprawdę mile widziane ! :cool2: Tapicerke mam kremową. A chodzi o element nr. 10 ze zdjęcia - jeśli oczywiście nic nie pomyliłem :oops:

http://i.imgur.com/Z5iEZKS.png

Opublikowano
Wydaję mi się, że można ją oderwać i przykleić na nową uszczelkę. U mnie zaczęła się ona odklejać, więc złapałem ją klejem tapicerskim i trzyma.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Uszczelka jest jedną całością zamawianą pod kolor tapicerki. Miś "naklejony" na uszczelkę jest fabrycznie. W ETK masz do wyboru SCHWARZ, HELLBEIGE, GRAU - numer 10 i to już jest gumowa uszczelka z naklejonym misiem. Koszt nowej uszczelki był/jest trochę oderwany od rzeczywistości bo coś ~1000zł i ceny nie tłumaczy nawet, że jest podgrzewana.
Opublikowano

Nie mam dostępu do auta bo aż zszedł bym wymacać w oparciu o to co napisaliście :)

Takie foto w internetach znalazlem:

http://i.imgur.com/dCpfFiS.jpg

Wynika, ze tak jak mówicie :) ozdobna uszczelka jest wklejana do tej/ na tą gumową i tak sprzedawana w tej cenie ~ 290 dolarów jako komplet, tyle, że wraz z upływem lat może się zacząć odklejać, więc gdyby jej człowiek pomógł to nie wykluczone, że szłoby ją odkleić.

Musiałbym w takim razie spróbować oderwać swoją fabryczną i spróbować wkleić materiałową?

Bo nie widzę sensu ruszać swojej gumowej gdyz jak na 14 lat jest w stanie dosłownie idealnym.