Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

przepraszam, że zaczynam temat który był już 100000000 razy, ale dziś siedzialem przed samochodem(pod i na też) i nie znalazłem miejsca w którym jest(albo powinien być) czujnik temp. zewnętrznej(non stop -37).

Prosze o dokładny opis lub zdjęcie wtyczki, przewodów które idą do czujnika bo juz nie mam nerwów(ewentualnie prosze o rade jak sprawdzić które to są kable) wisi tam ze 100 wtyczek ale prawie wszystki maja 3 wejscia ,a czujnik jest na 2. Mam rozebrany cały przód, łącznie ze zderzakiem, grillem i lampami POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam[/b]

Opublikowano

Zdarza się, że czujnika nie ma, bo ktoś go wcześniej wyjął :lol: .

Przeważnie jest to żółta wtyczka w wiązce a czujniki są z gniazdem bezpośrednio na czujniku lub na kablu ok. 10 cm długości.

Zamontowany ma być obok halogenu lewego, prawego lub w tunelu nawiewu do chłodzenia hamulców.

Jutro mogę zrobić zdjęcie.

Przewody mają często zwarcie z wiązką halogenów, nieraz nie kontaktuje wtyczka okrągła wspólna wiązki zderzaka.

Ja poprowadziłem nowy kabel od OBC do czujnika (nowego) i mam spokój (też nie mogłem znaleźć czujnika :duh: )

Grzesiek740 - (kiedyś było jeszcze 735 i 750)

http://img136.imageshack.us/img136/3693/mojeauta034podpisgo3.jpg

Opublikowano

wielkie dzięki za odpowiedz i wyrozumiałość, jeszcze dzis zobacze moze cos zrobie ale na wszelki wypadek poprosze zdjecia

dziekuje

pozdrawiam

Opublikowano

dodam tylko, ze z tego co zauwazylem, to w tej zaslepce obok halogenu, pod ktora jest czujnik, to jest w niej okragla dziurka.

moze to pomoze w szukaniu

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]

Opublikowano

Roni a masz KLIME??

napisz któy rok tej twojej maszyny

podaj może VIN cośw ETK sie znajdzie

może ci podeśle schemat elektryczny (w zależności od rocznika)

PZDR

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano

... jak napisali koledzy powyżej ...

W E 34 czujnik jest w prawej zaślepce obok halogenu / patrząc na światła / zdemontuj zaślepkę / w zaślepce też jest otwór ok 8 mm do pomiaru temperatury , po zdemontowaniu zaślepki w prawym górnym rogu obok halogenu jest gniazdo do zamocowania tego czujnika / taka tulejka , wiązka jest na szybkozłączkę za prawymi światłami / za maskownicą z chwytem powietrza do alternatora / dochodzi do skrzynki z bezpiecznikami .

a jeśli autko masz od nie dawna to może być tak że poprzedni właściciel zmienił zegar analogowy na " mały komputerek " , zegar cyfrowy chodzi a nie zamontował czujnika , dlatego masz taką temp.

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

w moim samochodzie dużo rzeczy było zmieniane(wszystko oryginały), może wiecie jak podłączyć czujnik bezpośrednio pod kompa(jak wyjąć komputer pokładowy,bo próbowałem i nic)?

pozdrawiam

Opublikowano

witajcie

jak wyjac kompa? wyciagasz radio, wkladasz reke we wneke kierujac sie "na tyly" komputerka, tam jest taka dzwignia plastikowa ktora przesuwasz w kierunku "do siebie", czyli do srodka auta.

komp wyjedzie jak na szynach :-)

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]

Opublikowano

"witajcie

jak wyjac kompa? wyciagasz radio, wkladasz reke we wneke kierujac sie "na tyly" komputerka, tam jest taka dzwignia plastikowa ktora przesuwasz w kierunku "do siebie", czyli do srodka auta.

komp wyjedzie jak na szynach"

DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDZ PRZYDAŁO SIĘ I TO BARDZO!!!