Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nakreślę Ci to inaczej.

U mnie jest wsadzony MB Quart dedykowany do e46 (pasują bez żadnych przeróbek) + sub 20 cm w bagażniku.

Całość zasilana wzmacniaczem Crunch GPX1000.4.

Dodatkowo wyciągnięte chinche z radia BMW (Alpine CD).

Wg mojej skromnej oceny jest mega w porównaniu do oryginału. Ostatnio nawet jechałem przez kilka godzin e46 z H&K i po przesadce do mojej również odczułem mega różnice na plus.

Wiadomo, że całość będzie działać tak jak jej najsłabszy element.

Wg mnie teraz jest to radio.

Po podłączeniu lapka z zewnętrzną kartą z wyjściami cinch było słychać różnice.

Szkoda mi jednak wyglądu deski :/

Reasumując rozwiązanie to dedykowane głośniki, ale pod seryjnym radiem, tak jak napisał kolega batonx, raczej będzie "to zmiana dla zmiany".

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam.

żeby mieć dynamiczny dźwięk z samych drzwi trzeba zrobić z nich pudło rezonansowe,wiesz,maty, maty, i jeszcze więcej maty bitumicznej.

ale i tak głośniki ori czy inne nie zagrają bez wzmacniacza przyzwoicie. dlatego można nic nie wycinać czy lepić a mieć fajny dżwięk wyprowadzając RCA z radia i podpinając jakiś używany wzmacniacz szanującej się firmy

a jak dołożymy jeszcze suba w bagażniku jak napisał pirek to mamy układ idealny.

potem w miarę jedzenia apetyt i tak rośnie więc prędzej czy później brzeszczoty pójdą w ruch

podsumowując : wzmak czterokanałowy na początek jest najważniejszy. pozdrawiam :)