Skocz do zawartości

e34 520 nieodpala na benzynie, na gazie chodzi ok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem moje bmw to e34 520 150koni '92r auto kupiłem nie dawno jako uszkodzone (stało 2 lata) odpalało na gazie i obecnie próbuję je odpalić na benzynie.

W ogóle nie ma żadnego odzewu nawet nie zakaszle tylko kręci rozrusznik. Gaz 2 gen.

Wykonałem:

Na początku wymieniłem pompę paliwa stara nie chodziła. (zamiennik z allegro)

Sprawdzałem czujnik położenia wału (jak go odepnę to nie odpala na gazie więc wydaje mi się że jest sprawny)

Wymieniłem listwę wtryskową z wtryskiwaczami oraz regulatorem ciśnienia

Iskrę podaję

Odpiąłem przekaźnik od gazu gdzie był rozcięty przewód masowy od sterownia wtryskami z komputera i go z mostkowałem.

Wydaje mi się że wtryski się nie otwierają jak wyjąłem listwę i wtryskiwacze to coś delikatnie jak by puściły. (Czy dużo powinno polecieć wtedy benzyny)

Sprawdzałem instalacje czy niema jakiś odcinek (jedną znalazłem ale była już nie aktywna) ale w tym momencie to mam wrażenie jakby wtryskiwacze nie dostawały sterowania, czy jest możliwe aby komputer się schrzanił i dlatego nie otwiera teraz wtryskiwaczy ?

Ktoś coś domontował wcześniej facet mówił że to mogło być od radia, ale wg mnie to jest dołożony tempomat. Ma przyciski res, mode i jeszcze 2 jakieś.

Przypominało mi się że gość który mi ją sprzedawał powiedział że coś jakby walnęło/wybuchło (mógł to być strzał gazu, ponieważ to nie on jechał tylko jego żona i tak mu ona to relacjonowała) i od tamtej pory nie odpalała na benzynie.

Jakieś pomysły bo ja już powoli do niej tracę siły ewentualnie czy mógłbym podjechać do kogoś w Warszawie sprawdzić ten komputer, niestety nie mogę tą bmką bo nie ma przeglądu, ażeby go zrobić muszę wymienić butle gazową natomiast jeśli nie dojdę z nią do ładu to nie chcę ładować kasy bezsensu.

Pozdrawiam

Opublikowano

Sprawdz czujnik położenia wałka rozrządu. :)

Zdejmij gume z kostki i zobacz czy kable sie nie zmasowaly. Umnie tak bylo ze izolacja sie z nich wykruszyla i wszystkie 3 sie zmostkowaly i auto mialo tylko wolne obroty na benzynie i po chwili gaslo a na gazie bylo ok.