Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
potrzebuje jakis dobry srodek ktory ladnie przywroci kolor i lekko przymaskuje rysy gdzie skora pracowla bo wiecie ktos o nie nie dbal i maja kreski trzeba by je ladnie doprowadzic ..kupilem srodek odnawiacz do skor nie powiem dziala ladnie ale po wszytkim jak sie wezmie mokra scierke to odrobine jakby schodzil nie wiem czy to jest normalne ze po jakims srodku zawsze czesc sie zetrze ?? bo nie chce zeby kiedys byla sytuacja ze ktos w wilgotnych ciuchach usiadzie i zostawie swoj kolor skor na czyichs rzeczach :) poradzccie conieco ,,, pozdrawiam goraco :clap: :dance: :cool2: :mrgreen: :8) :lol: :P :wink: :D
,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
Opublikowano

ja używam wosku shella.

Do dostania na ich stacjach benzynowych. Mała srebrna buteleczka, ale środek wydajny.

Nakłada się go jak wosk do lakierów - tzn najpierw wciera, następnie pozwala mu sie wyschnąć i poleruje miękką ścierką.

Czy maskuje rysy nie wiem - bo na szczęscie ich nie mam :cool2:

Skóry po takim natarciu stają sie miękkie i śliskie. Ubrań nie brudzi :D

Pozdrawiam!

Tomek

Opublikowano

tym woskiem to sie nie czysci ani nie regeneruje

a jedynie zabezpiecza

wyczyscic mozna bardzo ladnie, az sie zdziwisz

mydlinami z szarego mydla, ktos taki sposob podal na forum, ja to sprawdzilem i musze powiedziec ze dziala :)

potem dopiero ten wosk

a zregenrowac to nie wiem, ale sa jakies srodki do malowania rys

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
Kiedyś pytałem (na wszelki wypadek) takiego faceta co handluje meblami holenderskimi czym on regeneruje swoje skóry. Powiedział, że najlepsze do tego są poprostu pasty do butów KIWI. Można kupić bezbarwną lub w kolorze, zależy jaką kto ma. Nie wiem jak to działa bo nie próbowałem choć nie powiem, że mnie nie korci. U mnie skórki są jak nowe ale spróbuję chyba taką pastę nałożyć w miejscu najmniej widocznym (dolna część foteli) w razie gdyby była kiszka.
Opublikowano
wlasnie apropo tego wosku to juz nic nie chcialem pisac :) sa specjalne kremy barwiace ktore powoduja kolor i miekkosc ale myslalem ze ktos moze juz cos stosowal i chcialem psytac co dokladnie ale jak nie to bede musial sam sprobowac
Opublikowano

To jeszcze ja swoje 3 gorsze dorzucę. Kupiłem zestaw do czyszczenia skór firmy Kler - tej od mebli skórzanych. Pani która mi to sprzedawała mówiła, że często biorą to ludzie do skór samochodowych. Przed użyciem tych środków umyłem dokładnie całość wodą z mydlinami. Moja skóra jest w dobrym stanie więc nie zauważyłem super efektów. Zależało mi bardziej na jej zabezpieczeniu.

Jeśli masz mocno zniszone skórki to może tak zrobisz

http://www.bmwe34.net/e34main/maintenance/interior/seats%20treatment.htm

:jawdrop:

Pozdrawiam

Krzysiek
Opublikowano
no ja bdzo chetnie tyle ze tutaj jest mowa o jakims srodku i wlasnie mi chodzi oto zeby mi ktos w koncu powiedzial nazwe tego srodka :))))))))))))))))))))))))))
Opublikowano

ja nakłądałem GLANS rysy znikły,kolor się odnowił-czarny,do kupienia w chemicznych-różne kolory,cena 12 zł buteleczka-na wszystkie fotele w e32 poszły mi 3 sztuki

było ok do tej wiosny,bo dorwałem się do mleczka do renowacji skór typu kurtki,torebki itd i fajnie nabłyszczył,z fotele można spłynąć :mrgreen: ale niestety uwidocznił rysy /zmył glansa

teraz kupię chyba farbę do skór motipa w spreyu

innych środków co miałyby rysy schować w szczecinie nie znalazłem :cry2:

a na tapicera kasy brak :roll2:

Opublikowano

jeszcze 1 jak chcesz domyć skóry to super jest ludwik do garów,sposób dał mi kuśnierz z dzielnicy

wcześniej też stosowałem mydło-SZARE ale zdaje mi się że LUDWIK lepszy jest