Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od pewnego czasu zapalają mi się 3 kontrolki - trakcji, hamulca i akumulator oraz zauważylam, że gdy to się dzieje nie działą obrotomierz. Nie zawsze tak jest z reguły jak zapalę auto wszystko jest ok.

Czym może być to spowodowane ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czujnik ABS w lewym tylnym kole

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Ten czujnik drogi chyba około 500zl i trzeba brać oryginalny , ktoś kiedyś pisał że mu sie udało kupić za 290zł w Białymstoku na ul Zwycięstwa w małej budzie mając części do Forda i BMW , ale czy oni jeszcze istnieją ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja kiedyś zmieniałem w e46 to kupiłem jakiś za 150zł w pierwszym lepszym sklepie i śmigałem na nim dwa lata i nic się nie działo .

Więc z tymi zamiennikami to zależy jak się trafi .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zanim kupsz nowy sprawdz jak wygląda stary czujnik tzn w jakim jest stanie . U mnie był lekko przetarty kabel i też miałem z tym problem. Zaizolowałem i jeżdżę już tak 4 lata i jest spokój.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Po co kupować nowy czujnik za 500 jak można używkę za 50. Ja tak zrobiłem i śmiga już ze 2 lata. Swoją drogą jeśli świeci kontrolka aku to zbadałbym raczej czy to nie jest problem z ładowaniem.
Opublikowano
Czujnik abs wywołuje kontrolkę aku? Wg. mnie to może być problem z ładowaniem, ale podłączenie pod kompa powinno rozwiać wątpliwości.